موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • طلاق در اسلام منفورترین حلال نامیده شده‌است و از این واقعه عرش الهی می‌لرزد. قرآن به مردان مسلمان سفارش می‌کند که از طلاق همسرانشان خودداری ورزند؛ و سازش را بهتر دانسته است. در شرایط ناسازگاری زن و شوهر، قرآن پیشنهاد کرده‌است که داوری از خانواده شوهر و داوری از خانواده زن با هم بحث کنند. کسانی که به ترک هم‌خوابگی با زنان خود سوگند یاد می‌کنند، می‌بایست چهارماه، قبل از نافذ شدن طلاق، انتظار بکشند و اگر باز هم اصرار داشتند، حکم اجرا می‌شود. اگر طلاق پیش از نزدیکی صورت پذیرد و شوهر برای زن مهری تعیین کرده باشد، می‌بایست نصف آن‌چه معین کرده، به زن بپردازد. قرآن نوعی طلاق رجعی را که در آن، مرد به زن خود می‌گوید پشت تو چون پشت مادر من است، زشت می‌شمارد. در ازدواج دائم، مرد می‌تواند همسرش را طلاق دهد؛ مشروط به این‌که زن در مدت عادت ماهانه و یا باردار نباشد. برای تقاضای طلاق از سوی زن، عموماً شرایطی در پیمان ازدواج معین می‌شود. مثلاً اگر زن در پیمان ازدواج شرط کرده باشد که هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا با او بدرفتاری کند، تقاضای طلاق خواهد کرد. در صورت ناتوانی شوهر از دادن نفقه، زن می‌تواند تقاضای طلاق نماید. همچنین، ابتلای شوهر به بیماری روانی یا جسمانی که باعث اختلال در زندگی زناشویی شود؛ می‌تواند دلیلی برای تقاضای طلاق از سوی زن باشد. عموماً میزان طلاق در جامعه‌های اسلامی، کم‌تر از میزان طلاق در جوامع غیراسلامی‌است.

  • بیان مساله
  • طلاق فاجعه درد ناک جوامع انسانی است، هولمز و همکاران در طبقه بندی خود از استرس های انسانی، بزرگ ترین استرس را طلاق شناسایی و معرفی نموده و آن را در صدر جدول استرس های جهان قرار داده اند. به نظر می آید غم انگیز تر از طلاق حادثه ای در دنیا شناسایی نشده باشد. با این همه در جوامع انسانی پدیده تلخ طلاق در حال افزایش است . مطابق پژوهش های تطبیقی بیشترین آمار طلاق در کشور آمریکا اتفاق می افتد در آن دیار نیمی از ازدواج ها به طلاق ختم می شود. جای تاسف است که کشور ایران در این رابطه مقام چهارم را به خود اختصاص داده است. در ایران تقریبا یک چهارم ازدواج ها به طلاق ختم می شود . افزایش طلاق مسئولین ، خانواده ها و حتی افراد در شرف ازدواج را نگران ساخته است. افزایش آمار زنان متارکه کرده و فرزندان طلاق آسیب های اجتماعی را دامن می زند. بهداشت روانی زنان متارکه کرده و فرزندان طلاق به شدت تحت مخاطره است. بیشتر طلاق ها به دلیل ازدواج های زود هنگام و شتاب زده صورت می گیرد. حدود پنجاه درصد از طلاق ها در سه سال اول ازدواج رخ می دهد. گذشته از طلاق های رسمی که توسط سازمان ثبت احوال اعلام می گردد کارشناسان بر این باورند که بسیاری از زوجین دچار طلاق پنهان شده اند برخی دیگر از این نوع طلاق ها به عنوان طلاق عاطفی یاد کرده اند. برخی پژو هش ها نشان می دهند که تنها 14 در صد همسران از زندگی مشترک خود راضی هستند و 86 در صد آنها به درجاتی از ازدواج خود ناراضی می باشند، و تنها بنا به ملاحضات اقتصادی ، فرهنگی ، مذهبی ، اجتماعی و بویژه فرزندان به زندگی مشترک خود کج دار مریز ادامه می دهند. از نظر حقوقی طلاق نیز یک فرایند زمان بر و پیچیده است و از نظر روانی پدیده ای شدیدا فرسایشی است. آسیب های طلاق آنقدر کوبنده است که توجه چند جانبه تر و جدی تری را می طلبد. در این تحقیق بطور خلاصه به بررسی ابعاد طلاق پرداخته می شود.

  • اهمیت و ضرورت تحقیق
  • پدیده طلاق، در جامعه امروز به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی مطرح می شود که ریشه در تغییر و تحولات گوناگون فرهنگی، اجتماعی، زیستی و … دارد که با پیچیده تر شدن زندگی امروز، سطح آن نیز شدت یافته است با توجه به این که طلاق در گذشته نزد مردم، به عنوان یک امر مذموم و قبیح و در عین حال وحشت آور تلقی می شده، ولی امروزه می بینیم که طلاق، ابزار رایجی شده که به مدد آن، افراد خود را از وضعیت موجود رها می کنند. به طوری که نسل امروز ما نسبت به گذشته از پدیده طلاق، وحشت و استرسی به خود راه نمی دهد و این امر خیلی راحت در حال جا افتادن در جامعه است.
    طلاق به عوان مساله اجتماعی یکی از مهمترین پدیده های حیات انسانی است . طلاق ازنظر لغوی به معنی رهاشدن می باشد ودراصطلاح عبارت است از خاتمه دادن به زندگی مشترک زوجین ، طلاق رااغلب راه حل رایج وقانونی ، عدم سازش زن وشوهر، فروریختن، ساختارزندگی ، قطع پیوندزناشویی واختلال ارتباط والدین بافرزندان تعریف کرده اند.گاهى طلاق تنها راه منطقى براى حل مشکل به نظر مى‌رسد. آنچه داراى اهمیت است نگرش متفاوت افراد جامعه نسبت به این پدیده است . طلاق پدیده ای است که برتمامی جوانب جمعیت، یک جانبه اثرمی گذارد ، زیراموجب می شود فرزندانی محروم از نعمت های خانواده تحویل جامعه گردند که احتمالافاقدسلامت کافی روانی دراحرازمقام شهروندی یک جامعه اند. بنابراین آسیب اجتماعی ناشی ازاین اقدام نه تنهامتوجه اعضای خانواده بلکه متوجه کل جامعه ونسل آینده می باشد .
    بنا بر آنچه گفته شد می توان دریافت بررسی مساله طلاق می تواند بسیار مهم و دارای اهمیت باشد و پژوهش در این خصوص از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار می باشد.

  • اهداف تحقیق
  • هدف اصلی بررسی عوامل موثر بر افزایش طلاق در ایران می باشد.

  • هدف فرعی تحقیق :
  • - بررسی تاثیر طلاق بر فرزندان

    - بررسی تاثیر طلاق بر مشکلات اجتماعی

  • سئوالات تحقیق
  • - بین بیکاری و طلاق رابطه وجود دارد؟

    - بین اقتصاد و طلاق رابطه وجود دارد؟

    - بین اعتقادات دینی و پایندی خانواده و طلاق رابطه وجود دارد؟

  • فرضیه تحقیق
  • بیکاری از عوامل تاثیر گذار در پدیده طلاق می باشد.

    مشکلات اقتصادی از عوامل تاثیر گذار در بروز طلاق می باشد.

    اعتقادات دینی پایبندی به اصول خانواده در بروز طلاق تاثیر دارد.

  • پیشینه تحقیق
  • - پژوهشی توسط زرگر فاطمه و نشاط دوست حميدطاهر تحت عنوان بررسي عوامل موثر در بروز طلاق در سال 1386 انجام شده که چکیده آن به شرح زیر است :
    آسيب ها و مشکلاتي که زوجين و خانواده هاي آنان قبل از طلاق و پس از آن متحمل مي شوند و عوامل موثر بر بروز اين پديده از ديرباز مورد توجه و بررسي بوده است. هدف اين تحقيق بررسي عوامل موثر بر بروز طلاق، از جمله سن، متغيرهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، اعتياد، وجود بيماري رواني و جنسي در زوجين متقاضي طلاق سازمان بهزيستي استان اصفهان بود. کاهش طلاق سازمان بهزيستي استان اصفهان بود. افراد گروه نمونه شامل 424 نفر (212 زوج) بودند. روش تحقيق توصيفي بود. بدين منظور اطلاعات مذکور با استفاده از اطلاعات مندرج در فرم هاي مددکاري و مصاحبه هاي روانشناختي پرونده هاي کليه موارد ارجاعي طي سالهاي 1382 تا 1384 استخراج و با استفاده از آزمون هاي خي دو، في و وي کرامر مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
    نتايج نشان داد که بيشترين موارد ارجاعي به مرکز پيشگيري و کاهش طلاق، از سوي قوه قضاييه بوده است (P<0.05)؛ بيشترين ميزان تقاضاي طلاق در زنان، در سنين 31-28 سال و در مردان در سنين 27-24 سال بوده است. ضمن آنک تقاضاي طلاق پس از 35 سالگي در هر دو جنس کاهش مي يابد (P<0.05).
    مهمترين علل تقاضاي طلاق به ترتيب شامل مشکلات ارتباطي، اعتياد، دخالت خانواده ها و بيماري رواني يکي از زوجين بود (P<0.05). نتايج پژوهش حاضر بر اهميت سنين جواني در مردان و زنان به عنوان سنين آسيب پذيري نسبت به بحران هاي زناشويي، لزوم آگاه سازي زوجين به خصوص در شهرهاي کوچک در زمينه دريافت مشاوره تخصصي در زمان بروز مشکل و پيشگيري يا کاهش عوامل موثر بر بروز طلاق از جمله مشکلات ارتباطي، اعتياد، دخالت هاي بي مورد و نامناسب خانواده هاي زوجين و بيماري رواني زوجين تاکيد دارد.

    - پژوهشی توسط فاتحي زاده مريم السادات تحت عنوان بررسي تاثير عوامل خانوادگي در پايين بودن آمار طلاق در سال 1384 انجام شده که چکیده آن به شرح زیر می باشد:
    آمار طلاق در كشور روز به روز رو به افزايش است و اين معضل بزرگ اجتماعي مانند موريانه پايه هاي خانواده را فرو مي ريزد به گونه اي كه در هيچ زماني مانند عصر حاضر بشر دچار خطر انحلال كانون خانواده و آثار سو ناشي از آن نبوده است. اگر جامعه اي به سوي افزايش طلاق رود، حتما در آستانه بحران قرار مي گيرد، لذا جامعه بايد در انديشه كاستن از تعداد طلاق باشد. بايد با الهام از زندگي هاي فرو پاشيده چنان اقدام كرد كه علل وعوامل اساسي طلاق به كلي نابود شوند. در اين راستا، با توجه به پايين بودن آمار طلاق در استان يزد، اين مقاله از بعد خانوادگي به بررسي موضوع مي پردازد و سعي دارد مشخص نمايد تا چه حد عوامل خانوادگي در پايين بودن آمار طلاق در شهر هاي يزد، اردكان، و ميبد نقش داشته است. روش تحقيق توصيفي- تحليلي است و جامعه آماري آن مشاورين خانواده و قضات خانواده شهرهاي يزد، اردكان و ميبد مي باشد. براي انتخاب نمونه از مشاورين خانواده تعداد 10 نفر مشاور خبره و با تجربه از شهرهاي مذكور به صورت هدفمند انتخاب شدند. لكن به دليل كم بودن قضات، هر چهار قاضي خانواده موجود در اين شهر براي انجام مصاحبه انتخاب شدند. براي جمع آوري داده ها از مصاحبه نيمه ساختار يافته استفاده شد، و با روش مقوله بندي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. يافته هاي حاصل از پژوهش مشخص نمود عوامل خانوادگي شامل اعتقادات مذهبي، مداخله بزرگان فاميل، وابستگي زن به شوهر، الگو پذيري دختر از مادر، عدم حمايت خانواده از طلاق و حمايت اقتصادي والدين در پايين بودن آمار طلاق در شهرهاي يزد، اردكان و ميبد موثر بوده است.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007