موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • فصل اول: کلیات تحقیق
    1. 1-1 مقدمه

    بی‏تردید سازمانها باید از طریق کارکنان خود به اهداف گروهی برسند،به همین دلیل‏ کیفیت و نحوهء انجام کارکارکنان در تحقق اهداف سازمان بسیار مؤثر است.توجه به این نکته،بازبینی،شناسایی و ارزش‏گذاری کیفیت و نحوهء انجام کار نیروی‏ انسانی و توسعهء برنامه‏های لازم برای بهبود عملکرد را امری اجتناب‏ناپذیر می‏کند که به‏ آن ارزشیابی عملکرد کارکنان می‏گویند.صاحب‏نظران مدیریت منابع انسانی براین عقیده‏اند که هر سازمان باید پیش از هر تصمیم مهمی چون ارتقاء،افزایش حقوق و مزایا،جابجایی،انتصاب،عزل و برکناری از خدمت،عملکرد کارکنان را باتوجه به معیارهای متناسب مورد ارزشیاب قرار دهد.از طریق این فرایند اطلاعاتی به دست‏می‏آید که بربسیار از تصمیمات مدیریت تأثیر گذاشته و با اجرای صحیح و اصولی آن،عملکرد کارکنان بهبود می‏یابد و سازمان نیز در تعیین نیازهای آموزشی،پرداخت عادلانهء حقوق و مزایا و پرورش کارکنان خود از آن‏ اطلاعات بهره‏برداری می‏کند.از سوی دیگر کارکنان با آگاه شدن از وضعیت خود،اقدامات لازم را به منظور تسلط برضعف‏ها و بهبود توانایی‏های خود انجام می‏دهند تا بتوانند د مسیر زندگی شغلی خود موفق گردند.بنابراین منافع فرد و سازمان هردو اقتضا می‏کند که این فرایند به طور صحیح و مستمر در دروه‏های معین صورت گیرد.در منابع دینی نیز امر ارزشیابی و رسیدگی به اعمال انسان بسیار مورد تأکید قرار گرفته و تصریح شده که در ترازوی عدل الهی کوچک‏ترین عمل مورد توجه و سنجش‏ قرار می‏گیرد و در وقت رسیدگی به اعمال انسان هرگز آنهایی که اعمال شایسته دارند با دیگران،مساوی نیستند:
    فمن یعمل مثقال ذرّة خیرا یره،و من یعمل مثقال ذرّة شرّا یره،
    و یا جای دیگر می‏فرماید:
    کلّ نفس بما کسبت رهینة2؛هر نفسی در گروه عملکرد خود است.
    حضرت علی(ع)خطاب به مالک اشتر می‏فرماید:
    نباید نیکوکار و بدکار در نزد تو دارای موقعیت مساوی باشند

    بنابراین،ارزشیابی عملکرد کارکنان از خطیرترین وظایف مدیران و از فرایندهای‏ حساس مدیریت در سازمان است و انجام بدون نقص آن غیر ممکن به نظر برسد.به همین‏ دلیل ضروری است مدیران،فرماندهان و سایر مسئولان و افرادی که به گونه‏ای در اظهار نظر و اتخاد تصمیم نسبت به همکاران خود مشارکت دارند.اطمینان حاصل کنند که در ابراز نظر خود جانب عدالت و حسن‏نیت را لحظ کرده‏اند و احیانا تحت تأثیر پیش‏ داوری‏ها،اغراض شخصی،ظاهر افراد و...قرار نگرفته و امر ارزشیابی را در نهایت‏ اخلاص،صداقت و بی‏نظری انجام می‏دهند.این امر ممکن نیست مگر اینکه در فرایند ارزشیابی از اصولی معتبر،متقن،برگرفته از ارزشهای دینی و الهی و قابل قبول پیروی‏ کرده باشیم.

  • 2-1 بیان مسئله
  • سازمان هاي دولتي و شرکت هاي خصوصي تلاش مي کنند روحيه کار و تلاش را بر سازمان و شرکت خود حاکم نمايند، از اين رو کارايي و اثربخشي سازمان، در مهمترين بعد، به کارايي و اثربخشي مديران و کارکنان بستگي دارد.سازمان ها و شرکت هاي بزرگ دنيا به اين دانش دست يافته اند که محور قراردادن بعضي اصول و ارزش هاي اخلاقي و انساني و حتي ديني به جاي ارزش هاي کسب حداکثر سود، موجب کارايي و اثربخشي بيشتر مديران بر کارکنان و در نتيجه ايجاد فضاي تلاش و خلاقيت براي سازمان مي شود. بويژه محورهاي ارزشي، در حوزه هاي منابع انساني، استراتژي و رسالت سازمان، فرهنگ سازماني و اخلاق حرفه اي برجسته تر شده است.

  • 3-1 اهمیت و ضرورت تحقیق
  • نظام اداري كشور با وجود همة تلاش‌هاي صورت گرفته در جهت اصلاح آن همچنان فاقد كارايي و پاسخ‌گويي لازم است. يكي از علل اصلي آن، بي‌توجهي به ارزش‌هاي اسلامي و دینی نقش بنيادين آن در تحول و سلامت نظام اداري است. و هچنین بالا بردن کارایی در بین کارکنان است.از اين‌رو، تحقيق حاضر درصدد تبيين عوامل مؤثر بر سلامت نظام اداري و رشد ارزش‌هاي اخلاقي در آن با استفاده از آيات قرآن كريم و سيرة نظري و عملي معصومان(ع) با استفاده از روش توصيفي - تحليلي است. با تحليل محتوي منابع اسلامي مي‌توان چنين نتيجه گرفت كه سلامت نظام اداري و رشد ارزش‌هاي اخلاقي در آن، از يك‌سو تحت تأثير مباني هستي‌شناختي و انسان‌شناختي حاكم بر باورهاي افراد سازماني است و از سوي ديگر تحت تأثير عوامل سه‌گانة ارزشي، درون‌سازماني و برون‌سازماني است. از اين‌رو، اعمال سه نوع اصلاحات بينشي و اعتقادي، درون‌سازماني و برون‌سازماني ضروري است تا بتوان کارایی در سازمانها را بالا برد.

  • 4-1 فرضیه تحقیق
  • - به نظر می رسد رابطه معنی داری بین ارزشهای دینی و کارایی کارکنان وجود دارد.
    5-1 سئوال تحقیق
    بین ارزشهای دینی و کارایی کارکنان رابطه وجود دارد؟

  • 6-1تعریف عملیاتی متغیرها
  • 1-6-1 تعریف دین
    امیل دورکیم با بر شمردن تعاریف رایج در ارتباط با دین همچون: «دین به مثابه دیدگاهی اعتقادی در رابطه با مواردی که در قالب علم نمی‌گنجد و «دین به عنوان دستگاهی برای تنظیم روابط با موجودات خاص همچون خدایان، شیاطین، فرشتگان، ارواح و به رد این تعابیر می‌پردازد و دین را بدین گونه تعریف می‌کند: دین عبارت است از دسته‌ای همبسته از باورها و اعمال مربوط به امور لاهوتی (مجزا از امور ناسوتی) که این باورها و عقاید همه کسانی را که پیرو آنها هستند در یک اجتماع اخلاقی واحد به نام امت متحد می‌کند. (دروکیم ، صور بنیانی حیات دینی صفحه 63)

    2-6-1 تعلق دینی
    بنابه نظر گلاگ و استارک، همه ادیان جهانی با وجود آنکه در جزئیات با هم متفاوتند دارای حوزه¬های کلی هستند که تعلق دینی در آنها جلوه گر می شود. گلاگ در سال 1962 برای سنجش دین گرایی پنج بعد مختلف را مشخص کرد که عبارتند از: بعد تجربی، آیین گرایانه، بعد ایدئولوژیک، بعد عقلانی و بعد تبعی.
    این تقسیم بندی یکی از عالی¬ترین تقسیم بندی¬ها در حوزه سنجش دین گرایی می باشد به طوری که علامه جعفری نیز کارایی و مفید بودن این تقسیم¬بندی را خاطر نشان ساخته¬اند. (طالبان،1380، ص 11).در این پژوهش بر اساس ابعاد دینداری گلاگ و استارک چهار عامل برای سنجش تعلق دینی در نظز گرفته شده است که عبارتند از: آگاهی دینی، گرایش دینی، مناسک دینی و تجربه دینی.

    3-6-1 کارایی
    كارآیی مربوط به اجرای درست كارها در سازمان است؛ یعنی تصمیماتی كه با هدف كاهش هزینه‌ها، افزایش مقدار تولید و بهبود كیفیت محصول اتخاذ می‌شوند. كارآیی عبارت است ازنسبت بازده واقعی بدست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده(مورد انتظار) یا نسبت مقدار كاری كه انجام می‌شود به مقدار كاری كه باید انجام شود. (بهره‌وری و تجزیه و تحلیل آن در سازمانها(مدیریت بهره‌وری فراگیر)، طاهری، شهنام؛ ، تهران، هستان، 1378، چاپ اول، ص9.)

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007