موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • فصل اول: كليات تحقيق
    1. 1-1-مقدمه

    يكي از بلاهاي خانمان سوز :كه آفتي بر پيكر جوامع بشري است، مسئله مواد مخدر و اعتياد به اين گونه مواد مي باشد كه قدرت تفكر، خلاقيت، توان، كوشش و سازندگي را از انسانها گرفته و بنيان خانواده و اعتقاد و باورهاي ديني آنها را در معرض نابودي و از هم پاشيدگي قرار داده است و متأسفانه روزبروز در حال گسترش است. كمترين كشوري است كه مهمترين و يا يكي از عمده مشكلاتش، مسأله مواد مخدر و اعتياد نباشد و هرساله مبالغ هنگفتي، صرف مبارزه با آن نگردد. صاحينظران معتقدند كه حل اين معضل نيازمند مبارزه اي مستمر و همه جانبه از ابعاد نظامي، انتظاميو سياسي تاتلاش هاي اقتصادي و فرهنگي مي باشد و بويژه پرداختن به فعاليت هاي پژوهشي دراين مقوله مي باشد.
    مسأله مصرف سوءمواد مخدر و اعتياد در كشور ما با آن كه به عنوان عادتي غير اجتماعي و نا مقبول تلقي شده است، اما با اين وجود اين عدم مقبوليت طبقات مختلف اجتماع با اين مسأله به صورت جدي درگير مي باشند و افراد زيادي،‌مخصوصاً در سنين نوجواني تا ميان سالي مواد مخدر مصرف مي كنند و به آن وابسته مي باشند. طبق آمار تقريبي خوش بينانه تعداد معتادان به مواد مخدر در كشورهاي حدود دو ميليون نفر تخمين زده مي شود. چنانچه دايره ارتباطي هر فرد معتاد را فقط به چهار نفر محدود نماييم، قريب به هشت ميليون نفر از مردم مستقيم يا غير مستقيم با مسأله اعتياد در تماس و يادرگير مي باشند. به همين جهت سعي همه خير انديشان كشور در اين است تا وفاق و يكدلي واقعي در امر مبارزه با اين بلاياي خانان سوز بدست آيد. مشاهده جوانان وحتي نوجوانان معتاد به مواد مخدر، به ويژه مواد محرك در سطح جامعه، مارا به مطالعاتي وا مي دارد تا ضمن بررسي دلايل اعتياد و ميزان مصرف آنان، از قرباني شدن افراد بيشتري در جامعه جلوگيري شود.

  • 2-1-بيان مسأله
  • مسأله اعتياد در جهان امروز از مسائل مهم اجتماعي است كه در بيشتر كشورها به صورت مشكل عمده اي براي دولت ها جلوه مي كند. جامعه شناسان، روان شناسان، پزشكان و ديگر كارشناسان و سازمان هاي مختلف براي پيشگيري و مبارزه با اعتياد طرح ها و برنامه هاي مختلفي را به مورد اجرا مي گذارند تا سلامت افراد و بهداشت عمومي جامعه را حفظ كند و از هدر رفتن نيروهاي انساني جلوگيري نمايد. كارشناسان دوران بلوغ و ابتداي جواني را آسيب پذيرترين دوره براي گرايش فرد به اعتياد مي داند زيرا افراد در اين سنين با بحراني به نام هويت مواجه شده و در پي ايجاد تصويري ثابت از خود مي باشند. اگر ما اين دوران حساس ترين مرحله از زندگي بدانيم و توجه و عنايت بيشتري در خصوص مبارزه و پيشگيري از اعتياد اين نسل‌معطوف بداريم،‌اصلي ترين اقشار جاعه را تحت حمايت فرد براي مبارزه با اعتياد درآورده ايم،‌چراكه در اين دوره نوع ارتباطات آنها و پايگاه خانوادگي و فرهنگيشان سهم بسزايي در مقاومت افراد در گرايش به اعتياد و آلوده شدن به اين هنجار دارد.
    بسياري از معتاران، همان نوجوانان ديروزند كه براثر برخوردهاي ناسالم و ناخوشايند از راه اعتياد خود را به دست بي خبري سپرده اند. بنابراين اولين گام در راه مبارزه با اعتياد جوانان و نوجوانان،‌دادن اطلاعات و آگاهي هاي درست و واقعي در اين خصوص به اين گروه سني مي باشد. همه انديشمندان و علماي بزرگ جامعه بر اين باورند كه براي زندگي سالم و پرورش نسلي جوان در مسير دين و شكوفايي استعدادهاي بالفطره به جامعه اي سالم نياز است و وجود انحراف در جامعه حكايت از بيماري آن جامعه دارد و در جامعه بيمار زندگي سالم بسي دشوار است. بدين سان ضرورت عقلي ايجاب مي كند كه در رابطه با ريشه كن كردن انحراف تدابيري انديشيده شود. توجه به آمار مبتلايان به مواد مخدر نيز امري ضروري است چرا كه آمار رسمي سازمان بهزيستي كه اكثريت آنان متأهل و شروع به استعمال مواد مخدر را در نوجواني و جواني آغاز كرده اند، شناخت هرچه بيشترو بهتر عوامل و گرايش به واد مخدر براي مسئولان و كساني كه به نحوي در امر تعليم و تربيت دست اندركار مي باشند. براي برنامه ريزاني كه قلبشان براي پرورش نسلي سالم مي تپد بسيار پر اهميت و لازم است تا براي جلوگيري از گسترش آن اقدامات لازم را مبذول دارند.
    در اين تحقيق سعي شده است تا با پاسخگويي به مسائل ذيل، گوشه اي ازابهامات برداشته شده باشد تا شايد در جهت كنترل ميأله اعتياد به مواد مخدر در شهرستان رشت مؤثرافتد.

      1- آيا عوامل خانوادگي نظير اعتياد خانواده، نزاع والدين ،‌وجود خانواده تك سرپرست مي توانددر گرايش به مواد مخدر مؤثر باشد؟
      2- آيا عوامل اقتصادي نظير درآمد خانواده، مشاغل سنگين مي تواند در گرايش به اين مواد مخدر مؤثر باشد؟
      3- آيا عوامل مذهبي نظير بي ايماني،‌عدم تعلقات مذهبي مي تواند در گرايش به مواد مخدر مؤثر باشد؟
      4- آيا عوامل اجتماعي نظير روابط همسالان و بيكاري مي تواند در گرايش به مواد مخدر مؤثر باشد؟

  • 3-1-اهميت موضوع
  • گسترش اعتياد به مواد مخدر و قاچاق غير قانوني اين مواد در دو قرن اخير،‌منجر به پديد آمدن بحراني جهاني شده است. امروزه كمتر كشوري را مي توان يافت كه از شيوع اعتيادات و خطرات آن مصون باشد. بدين سبب، تمام كشورهاي جهان مبارزه با مواد مخدر را از مهم ترين برنامه هاي اجتماعي خود قرار داده اند. اشاعه و ترويج مواد مخدر و اعتياد افراد به مواد مخدر از دو جنبه مورد نظر بوده است: اول اينكه استعمار ملتها از معتاد كردن جوانان كشورهاي تحت سلطه به مواد مخدراستفاده كرده اند. دومين عامل، سودآور بودن تجارت آن در سطح جهان است. اين سودآوري آسان سبب شده است كه گروه هاي مافيايي سازمان دهي شده ، بدين منظور تشكيل شده و به حمل و انتقال اين مواد در سطح جهان مشغول گردند و با برنامه هاي مختلف در معتاد كردن افراد همت گمارند.
    به رغم مبارزه بي امان جهاني با اين پديدهو اهتمام خاص نظام اسلامي به ريشه كن ساختن آن و اهداي خون هاي زيادي در اين راه، متأسفانه هنوز در مقام عمل ،‌اينمواد در هر نقطه ايران به راحتي در اختيار مصرف كنندگان قرار مي گيرد. باتوجه به مطالب ذكر شده در خصوص مبارزه با پديده اعتياد و عدم موفقيت چشم گيردر كنترلورودو توزيع اين مواد، توجه جدي به مصرف كندگان و افراد در معرض خطر ، ضرورت بيشتري پيدا مي كند. زيرا اگر بتوان افراد جامعه را به گونه اي تربيت كرد كه به طرف مواد مخدر كشيده نشوند،‌زمينه توزيع آن نيز به سبب عدم وسود دهي از بين خواهد رفت.
    نظر به اينكه تا چند سال آينده نيمي از جمعيت ها را جوانان تشكيل خواهند داد، لازم است قبل از حادتر شدن مسأله اعتياد جوانان ، چاره اي انديشيده شود كه بر اساس آن بتوان براي جوانان مصونيتي نسبي در برابر اعتياد به مواد مخدر ايجاد كرد.

  • 4-1-اهداف تحقيق
  • در اين تحقيق دو نوع هدف دنبال مي شود: الف)هدف كلي، ب)هدف جزئي
    اهداف كلي
    بررسي علل و عوامل مؤثر در بروز اعتياد در بين جوانان رشت است.
    اهداف جزئي:
    براي دستيابي به هدف كلي فوق ضروري است اهداف جزئي زير بررسي شوند:
    1- بررسي تأثير بيكاري و رابطه آن با اعتياد
    2- بررسي تأثير اعتياد والدين و رابطه آن با اعتياد
    3- بررسي تأثير درآمد خانواده و رابطه آن با اعتياد
    4- بررسي تأثير اعتقادات مذهبي و رابطه آن با اعتياد
    5- بررسي تأثير روابط همسالان و رابطه آن با اعتياد
    6- بررسي تأثير مشاغل سنگين و رابطه آن با اعتياد
    7- بررسي تأثير نزاع (برخورد )والدين و رابطه آن با اعتياد
    8- بررسي تأثير وجود خانواده تك سرپرست و رابطه آن با اعتياد

  • فصل دوم: ادبیات نظری تحقیق
  • 1-2-پيشينه تحقيق:
    -به گزارش خبرگذاري موج، بر اساس پژوهش صورت گرفته توسط پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي كه به سفارش ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور انجام شد ،‌نرخ شيوع مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در جمعيت 15 تا 64 سال ، دو و شصت و پنج صدم است. جنسيت 91 درصد مصرف كنندگان مرد و 9 درصد زن مي باشد. جمعيت نمونه تحقيق ،‌مهمترين مواد مصرفي را به ترتيب الويت :‌ترياك و مشتقات آن، شيشه، كراك (افغاني) ،‌هروئين، حشيش و اكستازي ذكر شده. ضمن آنكه 84 درصد مصرف كنندگان مواد نيز سابقه مصرف دخانيات رااعلام كرده و عمده ترين روش مصرف مواد در مصرف كنندگان نيز تدخين و خوردن ايفتر و تزريق بوده است. حدود 45 درصد مصرف كندگان زير 29 سال و حدود 30 درصد بين 30 تا 39 سال سنداشته كه اين موضوعنشان از توطئه استكبار جهاني به منظور نشانه روي و ضربه پذير كردن نسل نوجوانو جوان جامعه از طريق ابزار تهديد بزم يعني ترويج مواد مخدر و روانگردان ها دارد. دليل اساسي در شروع مواد در جمعيت نمونه ، به ترتيب اولويت : كسب لذت، كنجكاوي، تفريح، رفع مشكلات روحي، در دسترس بودن مواد و فشار دوستان است.
    ميانگين سن آغاز مصرف 21 سال بوده و ضمن آنكه 53 درصد از جمعيتنمونه داراي شغل بودند. 64درصد مصرف كندگان تحصيلات زير ديپلم داشتند و 63 درصد متأهل بودند و نيز آنها اولين امكان شروع مصرف را به ترتيب اولويت: منزل دوستان، منزل خود، اماكن مخروبه، پارك، كوچه و خيابان مطرح كردند كه بر اين اساس ضرورت دارد والدين نسبت به نظارت بر تردد فرزندان و نحوه ارتباط آنان با دوستان و مديريت اوقات فراغت فرزندان مداخلات جدي تر داشته باشند.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007