موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • تالاب ناحیه ای ازمظاهرطبیعی خدادادی است که در روند پیدایش، خاک آن به وسیله آبهای سطحی وزیرزمینی بصورت اشباع درامده ودرطی یک دوره کافی وشرایط عادی محیطی تشکیل شده ودارای توالی زیستی میباشد.این مجموعه اکوسیستم دارای جوامعی ازگیاهان وجانوران ویژه است که امکان سازگاری درچنین شرایط اکولوژیکی را دارا میباشد.تالاب ها زیستگاه های پرندگان آبزی میباشند.پرندگان آبزی به ان دسته ازپرندگان گفته می شود که ازنظر اکولوژیکی وابسته به آب باشند،مدیریت تالاب ها کلیه عملکردها ی انسانی را در رابطه با حفاظت تالاب و پرندگان آبزی تواماً بایستی مورد نظر قرار دهد پرندگان آبزی ازتالابها بعنوان محلی برای تولیدمثل، پرریزان استراحت موقتی، زمستان گذرانی استفاده می کنند.تالاب ها فقط ازجنبه زیستگاهی حائزاهمیت نیستند وبدلیل تاثیرات اکولوژیکی خود، درمجموعه منطقه تاثیرات متعادل وپایداری بمنطقه میدهند وبهمین جهت عدم حفاظت ازآن باعث میشود روند تخریب ازحوضه تالاب فراتر رفته ودامنه وسیعتری پیدا کرده وبازتاب آن مستقیماً به وضیعت اقتصادی واجتماعی منطقه لطمه وارد نماید.بررسی وضعیت هرتالاب خاص بستگی به اهدافی دارد که شاخصها مشخص می کند.بنابراین هدفی که به روشنی تعریف شده باشد،باید حتی قبل از انکه شاخصها درنظرگرفته شوند،مشخص گردد. تالاب به مکانی اطلاق می شود که آب عامل اصلی برای محیط زیست گیاهی وجانوری آن می باشد،بنابراین کلیه مناطق رودخانه ای،دریاچه ای،کرانه های ساحلی ،جنگل حرا،استخر وحوضچه های پرورش ماهی وکانل ها و...که حداکثرعمق آب انها درهنگام جزربیش از6متر نباشد اطلاق می¬شود.درحال حاضر147کشورجهان 1459تالاب به مساحت 125میلیون هکتاردراختیارکنوانسیون رامسرگذاشته اند تا امکان بررسی و مدیریت وحفاظت ازتالاب ها در سراسرجهان هماهنگ شود.تالاب ها علاوه برتنوع زیستی دارای ارزشهای اجتماعی و اقتصادی منحصر بفردی هستند،تالاب ها خیلی قبل از چاههای نفت بوده اند .اگرجلوی تخریب و آلودگی ها آنها گرفته شود پس ازپایان نفت هم خواهند بود.شهرستان پلدختردارای11 تالاب فصلی ودائمی می باشد که تالاب گری بلمک با14هکتارمساحت بزرگترین آنها بوده است ولی متاسفانه بدلیل دخالت افراد سیاسی زهکشی شده است. تالابهای شهرستان پلدختر دارای 1-تغذیه آبهای زیرزمینی2-تنظیم جریان آب(ذخیره سازی آب)3-صدوربیوماس4-اهمیت گردشگری وتوریستی5-اهمیت توربزا6-اهمیت حیات وحش 7-اهمیت زیبا شناسی وهنری8-اهمیت گونه های گیاهی وجانوری منحصربفردو... می باشد.دراین بررسی که براساس منابع کتابخانه ای واسنادی بوده است.ودرپایان برای حفط وارتقاع تالاب های این شهرستان پیشنهادهای ارائه گردیده است.

    اکوسیستم آبی تالاب

    اکوسیستم ازیک واحد یا نظام زیست محیطی تشکیل گردیده ودرمکانی محدود تمامی مواد زنده جانوری،گیاهی موادآلی مرده وبخشی ازمواد معدنی محیط موثر(موادغذایی آب واقلیم کوچک) رادربرمی گیرد.دراین محدوده کلیه موجودات،گیاه،حیوان وانسان ومحیط غیرزنده آنها پیوستگی مداوم وکنش متقابل ایجاد نموده واثرگذارومتاثر از یکدیگرند.

    عوامل تشکیل دهنده اکوسیستم ها

    الف)عوامل جاندارحیاتی
    1-جانوران(حیات وحش)2-پوشش گیاهی که دریک اکوسیستم همواره به صورت یک فرماسیون گیاهی مطرح است.
    ب)عوامل بیجان (غیرحیاتی)
    1-اتمسفر2-هیدروسفر(آب کره)که شامل آبهای سطحی وزیرزمینی است. 3-لیتوسفر(سنگ کره)که زاینده خاک است.4-پدوسفر یا پوشش خاکی که به عنوان پایگاه گیاهان عمل می کند.5-ارو-توپوگرافی یا عوارض زمین که درپیدایش تشکیلات واجتماعات گیاهی ودرپیوند با آن،اجتماعات جانوری نقش مهمی دارد.

    تالاب ها به عنوان یکی از بارزترین زیبایی های خلقت، مفیدترین و در عین حال بدبیارترین اکوسیستم های طبیعت به شمار می روند، این زیستگاه های حیاتی و متنوع از جمله نظام های حیات بخشی هستند که مطلقا جایگزین ندارند؛ اما هیچ یک از اکوسیستم های جهان به اندازه تالاب ها صدمات ناشی از برخوردهای سطحی و کوته فکری بشر و تمایلات خودخواهانه انسان محوری را تجربه نکرده اند و متأسفانه هنوز روند تخریب این بوم سازگان طبیعی که د ه ها کارکرد متفاوت و موزون را یکجا در خود دارند متوقف نشده است. در طول تاریخ زندگی انسان ها، تالاب ها به عنوان اراضی نامناسب، بی فایده، مضر و بستری برای زندگی وحوش و مأمنی برای حشرات ناقل بیماری ها شناخته می شدند و یا باتلاقی تصور می شد که هر کسی در آن پای بگذارد در کام مرگ فرو می رود. مجموعه این صفات، انگیزه ای جز ستیز دائمی انسان علیه آن بوجود نمی آورد ؛ به همین دلیل رابطه انسان با تالاب ها همیشه خصمانه و در جهت تخریب آن بوده است. بطوری که مهار تالاب ها و تبدیل آنها به گستره های قابل کشت و کار یا حتی تبدیل آن به اراضی بایر و رها شده از جمله موفقیت های جامعه انسانی تلقی می شد. اما تبدیل تالاب ها به سایر کاربری ها نظیر کشاورزی، آبزی پروری ، زهکشی و خشکاندن آن ها برای توسعه اراضی زراعی یا تحصیل زمین برای توسعه صنعت زمانی موجه است که دستاوردی بیش از فواید چند جانبة تالاب ها داشته باشد. باید توجه داشت که بدون ارزیابی و مقابله کاربری ها با یکدیگر ، زهکشی و خشکاندن تالاب ها در نهایت چیزی جز تخریب و یکنواخت سازی پیچیدگی های طبیعت و افزایش خطر ریسک پذیری و آسیب دیدگی انسان نیست. مداخله انسان عصر حاضر در طبیعت، تباهی منابع، به خطر افتادن حیات و ناپدید شدن گونه های مختلف جانوری و گیاهی ارزشمند را بدنبال داشته و توازن معقولانه حیات موجودات را در کره زمین بر هم زده است. نابودی تالاب ها مختص کشورهای در حال رشد نیست بلکه در کشورهای صنعتی نیز گسترش کشاورزی با اتکاء به نابودی تالاب ها صورت گرفته است و از این نظر هر دو گروه از کشورهای در حال توسعه و صنعتی جهان دارای ویژگی مشتریکی هستند .
    تالاب ها و اکوسیستم های آبی کشور به منزله سرمایه های باارزشند که تنظیم آب های زیرزمینی در محیط پیرامون، تعدیل میکروکلیما، شکار، صید پرندگان آبزی و ماهیان، تأمین منابع تعلیف دام و همچنین حصیر بافی و غیره ، در گرو حفاظت منطقی از آنهاست. حفظ این سیستم های پیچیده اکولوژیک و سود جستن از منابع بی شمار اقتصادی، تفرجگاهی، ژنتیکی و غیره ، تنها منوط به مطاله و شناخت دقیق هر تالاب می باشد. بدیهی است که بدون اندیشیدن به محیط زیست، بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی انسان ها در چارچوب هر گونه هدف بهره وری از طبیعت امکان پذیر نخواهد بود و لزوم شناخت اکوسیستم ها به عنوان حساس ترین منابع جهانی که همواره با مشکلات متعدد زیست محیطی رو به رو می باشند، می تواند بنیانی ترین گام در رفع این معضلات به شمار آید. کشور ما بدلیل ویژگی های جغرافیایی و تأثیر عوامل اقلیمی که سبب گشته تا جزء مناطق خشک جهان محسوب شود، دارای چنان رشد سریعی در روند تخریب و انهدام منابع طبیعی بوده که سیاست ها و برنامه ریزی های دورنگر را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007