موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان

فصل اول: مقدمه
آن¬چه امروزه در رابطه با مؤسسات تجاری ، انتفاعی و حتی غیرانتفاعی ، بیش از هر چیز دیگری نمود پیدا کرده ، توجه به هزینه¬های متعدد سازمان و یا به تعبیری دقیق¬تر ، مدیریت هزینه است. زیرا در شرایط رقابتی امروز جهانی ، سازمان¬های مختلف جهت حفظ بقا و توان رقابتی خود باید نسبت به مقایسه¬ی هزینه¬های¬شان با رقبا آگاهی داشته و فعالانه در میدان رقابت در بعد هزینه وارد عمل شوند. کاهش سطح هزینه¬ها ممکن نیست مگر از طریق تحلیل راهبردی هزینه¬ها. این نوشتار با تشریح انواع روش¬ها و ابزارها و سامانه¬های مدیریتی مرتبط با کاهش هزینه شرکت¬ها را در انتخاب و تطبیق روش مناسب برای مجموعه¬ی خود در راستای کاهش هزینه ، کاهش قیمت تمام شده ، افزایش بهره-وری ، افزایش رضایت مشتری و در نهایت افزایش سوددهی یاری می¬نماید.
اهداف تحقیق
این نوشتار با تشریح انواع روش¬ها و ابزارها و سامانه¬های مدیریتی مرتبط با کاهش هزینه ، شرکت¬ها را در انتخاب و تطبیق روش مناسب برای مجموعه¬ی خود در راستای کاهش هزینه ، کاهش قیمت تمام شده ، افزایش بهره¬وری ، افزایش رضایت مشتری و در نهایت افزایش سودهی یاری می¬نماید.

بیان مساله
عموماً فعالیت¬های هر مؤسسه¬ای شامل انجام مجموعه¬ای از امور است مانند طراحی ، تولید ، بازاریابی ، تحویل و خدمات پس از فروش که هر یک دارای هزینه¬های متعددی هستند. ترکیب مجموع این هزینه¬های متنوع ، نشان-دهنده¬ی ساختار هزینه¬ی داخلی سازمان است. با این تعریف ، هزینه¬ی هر فعالیت در وضعیت مجموع هزینه¬های شرکت و در ارتباط با هزینه¬ی سایر رقبا تأثیری شگرف دارد. با توجه به این مطلب ، تأکید اصلی تحلیل راهبردی هزینه ، مقایسه¬ی هزینه¬ی فعالیت¬های مختلف سازمان با هزینه¬های مشابه رقبای اصلی و نیز توجه به ضرورت تفکیک بین هزینه¬های رقابتی و غیررقابتی و عنایت به این نکته است که چه منابعی ، منبع هزینه¬ی رقابتی و چه مواردی عامل هزینه¬های غیررقابتی هستند.موضوع حائزاهمیت دیگر ، وضعیت هزینه¬های یک شرکت است که در توضیح آن باید گفت وضعیت هزینه¬ی یک شرکت ، تابعی از چگونگی هزینه¬ی مجموع فعالیت¬های مرتبط با عملکرد کاری شرکت در مقایسه با مجموع هزینه¬ی فعالیت¬های انجام شده از جانب سایر رقباست. هر شرکتی می¬تواند بنا به موقعیت و شرایط خود ، روشی برای کاهش هزینه انتخاب کند و با اجرایی کردن آن¬ها ، هزینه¬های خود را کنترل و کاهش دهد.

  • فرضیات تحقیق
  • کاهش هزینه های سازمان موجب افزایش بهروه وری خواهد شد.

    کاهش هزینه های سازمان موجب کاهش قیمت تمام شده خواهد شد.

    کاهش هزینه های سازمان موجب افزایش رضایت مشتری خواهد شد.

    کاهش هزینه های سازمان موجب افزایش سوددهی خواهد شد.

    محدودیت های تحقیق
    - ندادن اطلاعات از طرف سازمانها ، شرکتها و موسسات در خصوص هزینه های جاری شان از مهمترین محدودیت های این تحقیق می باشد.
    - نبودن اطلاعات و آمار و ارقام مربوط به هزینه ها در مجلات و مقالات علمی و شرکتهای دارای آمار و ارقام.

    ابزار تحقیق,br/>ابزار تحقیق در این پژوهش استفاده از مقالات علمی و پژوهشی ارائه شده در این خصوص می باشد.

  • فصل دوم:ادبیات تحقیق
  • آشنایی با مفاهیم اصلی مدیریت هزینه

    مفاهیم کلیدی هزینه را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:
    دسته اول مفاهیم اولیه و رابطه بین موضوعات هزینه (واحد هزینه بر) و محرک های هزینه است. سه دسته دیگر در برگیرنده مفاهیم مرتبط با سه وظیفه اصلی مدیریت می باشد که شامل : هزینه یابی محصول / خدمت، برنامه ریزی و تصمیم گیری، کنترل عملیات و مدیریت است.
    مهمترین گام در دستیابی به مزیت رقابتی ، مشخص کردن هزینه های اصلی و محرک های هزینه مرتبط با آنها در یک شرکت است . معمولاً هزینه های یک شرکت را می توان در قالب گروه های مشخص و معنی داری دسته بندی نمود که به این گروه ها اصطلاحاً مخزن هزینه می گویند.
    مخازن هزینه را می توان به شیوه ای مختلفی دسته بندی نمود از جمله : بر اساس نوع هزینه های موجود در هر مخزن (مخزن 1 شامل هزینه های دستمکزد و مخزن 2 شامل هزینه های مواد) یا بر اساس محل وقوع هزینه (دایره یا بخش 1 ، دایره یا بخش 2) یا بر اساس مسئولیت پذیری (مدیر 1 ، مدیر 2 و ...) محرک هزینه: هر عاملی است که باعث تغییر در سطح هزینه کل شود. محرک هزینه می تواند مالی یا غیر مالی باشد.
    هرچیزی که اندازه گیری هزینه آن بطور مجزا مد نظر مدیریت باشد (محصول ، مشتری و نظیر آن) را موضوع هزینه یا واحد هزینه گویند. موضوع هزینه می تواند شامل محصولات تولید شده شرکت ، خدمات ارائه شده توسط شرکت ، فعالیت یا واحد سازمانی باشد که هزینه ها به آ« تخصیص داده می شود. متداولترین موضوعات هزینه عبارتند از: محصول، خدمات یا مشتریان شرکت.

    تخصیص هزینه و تسهیم هزینه: هزینه های مستقیم و غیر مستقیم

    منظور از تخصیص هزینه ، فرایند تخصیص هزینه ها به مخازن هزینه یا تخصیص هزین ها از مخازن هزینه ها با موضوعات هزینه است. هزینه منستقیم را می توان براحتی و به شیوه اقتصادی مقرون به صرفه به یک مخزن هزینه یا یک موضوع هزینه ردیابی نمود. برای مثال هزینه پارچه های بکار رفته در دوخت یک لباس هزینه مستقیم است زیرا هزینه پارچه را می توان مستقیماً و براحتی در هر لباسی که دوخته می شود ردیابی نمود . محرک هزینه برای هزینه های مستقیم عبارت است از تعداد واحدهای آن موضوع هزینه.
    در مقابل ، روش ساده و اقتصادی برای ردیابی یک هزینه غیر مستقیم به مخزن هزینه یا موضوع هزینه وجود ندارد. برای مثال هزینه برق مصرفی جهت روشنایی محوطه کارخانه تولید کننده لباس، هزینه غیر مستقیم است. زیرا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست ه به صورت دقیق مشخص شود برای دوخت هر لباس چقدر برق مصرف شده است. از آنجا که هزیه های غیر مستقیم به مخازن هزینه یا موضوع هزینه ردیابی کرد، تخصیص هزینه های غیر مستقیم را با کمک محرک های هزینه انجام می دهند.
    به فرایند تخصیص هزینه های غیر مستقیم به مخازن هزینه و موضعات هزینه اصطلاحاً تسهیم هزینه می گویند. تسهیم هزینه، حالتی خاص از تخصیص هزینه است که در آن ردیابی مستقیم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و ممکن نیست از اینرو از محرک های هزینه برای اینکار استفاده می شود. به محرک های هزینه ای که در تسهیم هزینه ها بکار گرفته می شوند ، مبنای تسهیم می گویند.

    هزینه موادمستقیم و غیر مستقیم

    هزینه مواد مستقیم شامل هزینه مواد مصرفی در محصول یا سایر موضوعات هزینه ( منهای تخفیفات خرید بعلاوه هزینه های حمل به داخل و سایر مخارج مربوط به آن ) است . در مقابل ، بهای موادی که بطور غیر مستقیم در تولید محصول مورد استفاده قرار می گیرند ویا اگر مستقیماً هم در تولید محصول مصرف شوند تعداد و بهای آنها ناچیز است را هزینه غیر مستقیم می نامند . مانند برخی ملزومات کوچک و مستعمل مورد استفاده توسط کارکنان تولید با مواد مورد نیاز ماشین ها مثل روغنهای روان کننده و نظیر آن .

    هزینه دستمزد مستقیم و غیر مستقیم

    هزینه دستمزد شامل دستمزد کارگران بابت زمان صرف شده برای تولید محصول یا فراهم کردن خدمت بعلاوه زمان غیر تولیدی که بطور معمول و اجتناب ناپذیر باید برای هر کارگردر نظر گرفت ( نظیر زمان صرف چای ). هزینه دستمزدغیر مستقیم ، مربوط به دستمزد افرادی می شود که نقش مهمی در امر تولید دارند ، مانند پرسنل کنترل کیفیت ، سرپرستان تولید ، بازرسان ، افراد مسئول خرید و جابجائی مواد، نظافتچی و غیره . در موسسات حقوقی یا موسسات حسابرسی ، هزینه حقوق پرسنل حرفه ای و مواد مورد استفاده توسط آنها برای ارائه خدمت به مشتریان هزینه های مستقیم هستند ولی هزینه های مربوط به حقوق پرسنل غیر حرفه ای یا وجوه پرداخت شده به کارآموزان جزو هزینه های غیر مستقیم محسوب می شوند .
    سایر هزینه های غیر مستقیم :
    علاوه بر هزینه های دستمزد ، هزینه های غیر مستقیم دیگری برای تولید محصول یا رائه خدمت لازم است .این هزینه ها شامل تسهیلات و تجهیزات مورد استفاده برای تولید محصول / ارائه خدمت و سایر تجهیزات پشتیبان تولید است . همه هزینه های غیر مستقیم در یک مخزن هزینه یا عنوان سربار جمع می شوند . در شرکتهای تولیدی به این مخزن هزینه اصطلاحاً سربار کارخانه نیز گفته می شود . به مجموع هزینه مواد مستقیم و دستمزد مستقیم اصطلاحاً هزینه های اولیه و به مجموع هزینه دستمزد مستقیم و سربار ، هزینه های تبدیل می گویند .

    محرکهای هزینه و رفتار هزینه :

    محرکهای هزینه دو نقش مهم در حسابداری مدیریت دارند : 1 – تخصیص هزینه ها به موضوعات هزینه را مقدور می سازند 2 – رفتار هزینه و نیز نحوه تغییر هزینه کل همزمان با تغییر در محرک هزینه را تعیین می کنند معمولاً افزایش در یک محرک هزینه باعث افزایش هزینه کل می شود . اکثراً شرکتها بخصوص شرکتهایی که استراتژی رهبری هزینه را انتخاب کرده اند از مدیریته هزینه برای حفظ یا بهبود موقعیت رقابتی خود استفاده می کنند. لازمه مدیریت هزینه ، داشتن درک صحیح از نحوه تغییر هزینه کل هنگام با تغییر محرکهای هزینه است .

    چهار نوع محرک هزینه عبارتند از :

      1- محرک هزینه مبتنی بر فعالیت
      2- محرک هزینه مبتنی بر حجم
      3- محرک هزینه ساختاری
      4- محرک هزینه اجرایی
    محرک هزینه مبتنی بر فعالیت در یک سطح جزئی از عملیات تعریف می شوند و یا یک فعالیت تولیدی خاص مرتبط هستند مثلاً راه اندازی ماشین آلات ، بازرسی محصول . در مقابل محرکهای مبتنی بر حجم در یک سطح تجمیعی تعریف می شوند نظیر سطح خروجی برای تعداد واحدهای تولید شده یا ساعات کار مستقیم در تولید . محرکهای هزینه ساختاری و اجرایی مرتبط با تصمیمات استراتژیک و عملیات شرکت هستند که بر رابطه بین این محرکهای هزینه و نیز کل اثر می گذارند .

    محرکهای هزینه مبتنی بر فعالیت

    شناسایی محرکهای هزینه مبتنی بر فعالیت از طریق تجزیه و تحلیل و شرح جزئیات فعالیتهایی که در عملیات یک شرکت انجام می شوند ، صورت می گیرد. این شرح جزئیات ريال تمامی مراحل تولید محصول / یا مراحل انجام یک خدمت را شامل می شود . محرک هزینه هر فعالیت تعیین می شود تا مشخص شود با تغییر میزان هر فعالیت ، هزینه ها چگونه تغییر می کنند .

    محرکهای هزینه مبتنی بر حجم :

    بسیاری از انواع هزینه ها مبتنی بر حجم هستند. محرک این نوع هزینه ها ، مقدار تولید یا میزان خدمات ارائه شده است که حسابداران مدیریت به آن حجم یا میزان خروجی یا بطور اختصار خروجی می گویند. هزینه مواد مستقیم و دستمزد مستقیم نمونه های خوبی از هزینه های مبتنی بر حجم می باشند. این هزینه ها با افزایش هر واحد خروجی ( محصول) افزایش می یابند . به الگوی افزایش هزینه ها با نرخ نزولی اصطلاحاً بازده نهایی افزایشی گفته می شود که بیانگر این است که همزمان با افزایش خروجی ها ، ورودیها بیشتری مصرف می شوند و بهره وری افزایش می یابد.
    در سطوح بالاتر هزینه ، هزینه ها با یک نرخ صعودی شروع به افزایش می کنند که این امر به دلیل عدم کارایی ناشی از نزدیک شده به حداکثر ظرفیت موجود است که باعث میشود منابع بطور کارا مصرف نشوند یا زمان مازاد بیشتری صرف انجام کارهاشود.برای مثال در آخرین ساعات کاری به دلیل خستگی ، کارکنان ممکن است آهسته تر و با دقت کمتری کار کنند و این باعث اتلافها و افزایش هزینه کل می شود. این رفتار هزینه در سطوح بالای محرک هزینه را بازده نهایی نزولی / کاهش می گویند.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007