موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • در حال حاضر در کشورهای پیشرفته غرب بحث تخصص و مهارت به عنوان ملاک اصلی برای شروع به کار افراد در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ....می باشد. این نحوه بکار گیری نیروی کار در غرب سبب افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها در بخش های خصوصی و دولتی گردیده است. به طوری که با عدم استفاده از افرادی که مهارت لازم و کافی برای انجام فعالیت مورد نظر را ندارند از افزایش هزینه ها و هدر رفتن وقت جلوگیری به عمل می آورند. درکشورما نیز به عنوان یکی از کشورهایی که در مسیر توسعه و پیشرفت در زمینه های مختلف اقتصادی وعلمی و... گام بر می دارد باید این موضوع مد نظر مسولان قرار گیرد. متأسفانه در برخی از نهادها و سازمانهای دولتی گزینش افراد بدون در نظر گرفتن مهارت و تجربه قبلی فرد صورت می گیرد. و افراد فقط برای بر طرف کردن نیازهای مادی خود در نهاد مذکور به فعالیت می پردازند .
    و فرد در زمینه ای مشغول به کار می شود که اصلا تا به حال هیچ تجربه وپیش زمینه ای در مورد کارش نداشته است. این عامل باعث افزایش هزینه ها می شود. به گونه ای که اولا باید هزینه های گزافی را برای آموزش این نیرو صرف کرد. دوماً باید وقتی را که صرف آموزش این نیرو شده است به جمع هزینه ها اضافه کرد. از طرفی دیگر در صورت عدم آموزش کافی این نیرو باعث ایجاد اختلال و نقص در تمامی سیر تحولات بهره وری و پیشرفت در نهاد مذکور خواهد شد.لازمه رفع این مشکل ایجاد یک کمیته برسی در هر نهاد و سازمان می باشد که نسبت به مهارت و تخصص افراد مورد نیاز تحقیقات کامل به عمل آید. وجود چنین تحقیقات و برسی هایی تاثیرات مثبتی در روند توسعه و افزایش مهارت افراد دارد .به گونه ای که در ابتدا افراد با مهارت های کافی در زمینه های مختلف با توجه به آموزش هایی که دیده اند در موقعیتی همسطح با مهارت هایشان قرار می گیرند . همچنین افرادی که از مهارت های کافی برخوردار نیستند در جهت تکمیل آموزشهای خود برای دست یابی به موقعیت و شغل خوب تلاش خواهند کرد. با قرار گرفتن افراد در پست ها و موقعیت هایی که در آن زمینه آموزش دیده اند و مهارت دارند میزان بهره وری در کشور افزایش خواهد یافت. وسرعت حرکت جامعه به سمت الگوهای توسعه را بالا خواهد برد.

    بیان مساله
    تخصص گرایی وجذب افراد متخصص بنا برآنچه تجربه سازمانها و شرکتهای موفق نشان داده در صورت مدیریت صحیح می تواند منجر به بروز موفقیت و افزایش کارآیی در سازمان شود. چنانچه افراد مشغول در سازمان از تخصص خوبی برخوردار بوده و هر کدام در جای صحیح خود از نظر پست کاری به فعالیت مشغول شوند می توانند موفقیت سازمان را افزایش داده و تولیدات و بهره وری را به نحو چشمگیری بالا ببرند. تخصص گرایی از سالیان بسیار دور مورد توجه قرار گرفته و در دنیای امروزی به یک روش مدیریت علمی مدیران سازمانها تبدیل شده است.
    در این پژوهش با بررسی میزان و اهمیت تخصص گرایی و تاثیر آن بر اهداف و کارآیی سازمان این مساله را مورد ارزیابی و مطالعه قرار خواهیم داد و به تحقیق و تشریح این موضوع خواهیم پرداخت.

    اهمیت و ضرورت
    یکی از مهمترین علل استفاده از افراد متخصص بالا رفتن کارآیی و راندمان کاری در سازمان می باشد. از طرفی بالابردن کارآیی و بهره وری سازمان مهمترین هدف هر سازمانی می باشد. بنابراین در می یابیم که تخصص گرایی به عنوان یکی از ابزار های رسیدن به موفقیت و بهره وری از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار بوده و مطالعه در این خصوص می تواند راهگشای بسیاری از افرادی باشند که تمایل به پیاده سازی تخصص گرایی در سازمان خود را دارند.

  • فرضیه های تحقیق
  • - تخصص گرایی موجب بالارفتن بهره وری در سازمان خواهد شد.

  • اهداف تحقیق
  • بکار بردن افراد متخصص به منظور بالابردن بهره وری در سازمان.

  • قلمرو تحقیق
    1. قلمرو مکانی
      این پژوهش در استان گیلان شهر رشت انجام شده است.
  • قلمروزمانی
    1. این پژوهش در ماههی اردیبهشت و خرداد هزار و سیصد و نود دو انجام شده است.
  • تعاریف
    1. تخصص گرایی

    تخصص گرایی یعنی انتخاب فرد برای کار با عنایت به اینکه فرد از توانایی علمی و اجرایی کافی برای انجام کار برخوردار است ومسلما تخصص گرایی مساوی است با شایسته سالاری و از نظر من کشورهای توسعه یافته با این تدبیر توانسته اند به پیشرفت دست یابند.
    بهره وری
    در برخی از تعاریف بهره وری به دو مفهوم کارایی» و اثربخشی» اشاره شده است و بهره وری را حاصل جمع این دو دانسته اند. به طور خلاصه در مورد تعریف اثر بخشی و کارایی به عنوان مفاهیمی اصلی در شناخت بهره وری می توان گفت اثربخشی» (Effectiveness) به طور سنتی به عنوان تحقّق اهداف یک سازمان، تعریف شده است و کارایی» (Efficiency) که مفهوم بسیار نزدیک به بهره وری دارد به عنوان استفاده درست از منابع تعریف شده است. با توجّه به این دو تعریف، می توان بهره وری را درست انجام دادنِ کار درست» تعریف کرد که دو مفهوم کارایی و اثربخشی را با هم در برمی گیرد.
    بر این اساس، بین اثربخشی و کارایی یک فعّالیت، چهار حالت زیر را می توان در نظر گرفت. به این صورت که یک فعّالیت:
    1- هم کارایی دارد و هم اثربخشی؛
    2- کارایی دارد، ولی اثربخشی ندارد؛
    3-کارایی ندارد، ولی اثربخشی دارد؛
    4- نه کارایی دارد و نه اثربخشی.

    بدترین حالت ممکن ـ که کم ترین بهره وری را نیز داردـ، حالت دوم است. یعنی وجود کارایی و عدم اثربخشی. در این حالت، با سریع ترین سرعت ممکن، منابع را مصرف می کنیم؛ ولی نه در راستای دستیابی به هدف! به عبارت دیگر، با سرعت زیاد، از هدف خویش دور می شویم. اشتباه بعضی از مدیران هم در همین جاست که نیازهای تولید را بر سایر نیازهای سازمانی مقدّم می شمارند و فقط به فکر تولید بیشتر هستند. این نکته بسیار اهمّیت دارد که بهره وری را از شدّت بخشیدن به کار، مجزّا کنیم؛ چرا که اساس بهره وری کار کردنِ همراه با آگاهی بیشتر است و نه سخت تر کار کردن. بهبود بهره وری واقعی، با سخت تر کار کردنْ حاصل نمی شود؛ زیرا شدّت بخشیدن به کار، به علّت محدودیت توان انسان (از نظر قدرت جسمانی)، نتایج بسیار محدودی دارد. از سوی دیگر، بهره وری، مترادف سود هم نیست؛ چرا که سود را می توان از راه افزایش بهای فراورده (محصول)، حتّی در صورت کاهش بهره وری هم به دست آورد.
    در یک کلام می توان چنین گفت که مفهوم بهره وری، به طور فزاینده، با کیفیت محصول، کیفیت نهاده و فرایند تهیه محصول، در هم آمیخته است که در این ارتباط، از کارایی و اثربخشی هم سخن به میان می اید و منظور، تولید کالاها و خدماتِ باکیفیت در کوتاه ترین زمان ممکن است.

    فصل دوم: مقدمه
    در دنیای کنونی در پنجاه سال آینده ، چالش بزرگی پیش روی سازمانها ، سیستم های تجاری و حکومتی قرار دارد . در حال حاضر که در اکثر سازمانها و شرکتها ، سرمایه های انسانی در حال تبدیل شدن به یکی از دارائی های مهم هستند ، کمبود نیروی انسانی هوشمند آشکار است . علت اساسی این کمبود ، تقاضای فزاینده برای پاسخگوئی به راه حلهای مبتنی بر بکار گیری تکنولوژی اطلاعات است که ابزاری برای کسب مزیت های رقابتی سازمانها و حتی دولتها می باشد . بعلاوه پدیده های جدید در سیستم ها و بانک های اطلاعاتی ، شبکه های اینترنتی و دانش های نوین ، در آینده نزدیک این مشکل را تشدید خواهد کرد . حتی با وجود کمبودهای موجود تعداد زیادی سیستم های نوین در حال زایش است که آنها هم نیاز به موسسات پشتیبانی کننده و خدماتی دارند که ما تجربه ای در باره آنها نداریم و این موضوع نیز بر کمبود پیش گفته می افزاید .
    بعلاوه ، تعدادی از کارشناسان بحث دارند که ما در ابتدای راه سرمایه گذاری در زمینه تکنولوژی و کاربرد آن هستیم ، با گسترش کاربرد تکنولوژی های مختلف و افزایش درآمد ، تعداد زیادی از کارشناسان متخصص مورد نیاز خواهد بود . این مطالب بدون در نظر گرفتن واقعیت و ویژگی سیستم های پویای جمعیت است . با وجود وضعیت فعلی کمیابی افراد هوشمند و متخصص ، در آینده ای نه چندان دور کشورهای صنعتی و پیشرفته با وضعیتی روبرو خواهند شدکه کمبود در آن کشورها با تشدید زیاد مواجه میگردد چون خیل زیادی از نیروهای متخصص موجود به سن بازنشستگی خواهند رسید. شبیه این مسائل در تعدادی از کشورها در حال توسعه نیز در حال رخداد است .
    « براساس پیش بینی اتحادیه اروپا ، جمعیت کنونی ۶۰ میلیونی ایتالیا در پنجاه سال آینده به چهل میلیون در پنجاه سال آینده به بیست میلیون کاهش خواهد یافت . آمارگران ژاپنی معتقدند در قرن آینده جمعیت ۱۲۵ میلیونی ژاپن به ۵۵ میلیون کاهش خواهد یافت یعنی ۵۶ درصد کاهش خواهد یافت . اما نکته مهم تر این است که ترکیب جمعیت جوان و پیر در تمامی این کشورها و از جمله ایالات متحده با سرعتی دو برابر کاهش جمعیت به هم می خورد » در پنجاه سال آتی ، این مسائل بر سازمانها اثرات زیادی می گذارد . موفقیت سازمانها مستقیما به توانمندی آنها در جذب نیروی انسانی ارتباط پیدا می کند . موضوع قابل پیش بینی برای آینده سازمانها ، توجه به این مطلب است ؛ بقا آنها به پیروزی در« جنگ جذب افراد هوشمند » بستگی زیادی خواهد داشت .

    تاریخچه
    تخصص گرایی از قرنها پیش و شاید در زمان ساخت اهرام مصر - دیوار چین - تخت جمشید و .... انجام شده بود ولی اولین جرقه های علمی ان از زمان اسمیت خورد جایی که از سالهای 1770 ادام اسمیت در کارخانه سنجاق سازی مشاهده کرد که وقتی 10 کارگر هر کدام به تنهایی همه کارهای مربوط به ساختن سنجاق را خود به تنهایی انجام میدهند تنها قادر به ساخت 200 سنجاق در روز هستند ولی با تخصص گرایی و تقسیم کلیه امور سنجاق سازی در بین این افراد طوریکه یکی اهن را ذوب کند یکی مفتول کند یکی ببرد یکی تیز کند یکی سرش را جوشکاری کند و ..... انها توانستند حدود 40 هزار سنجاق بسازند و این نتیجه تخصص گرایی بود که منجر شد به پیشرفت علم و صنعت و در نهایت تقویت مدیریت همان کاری که صد و خرده ای سال بعد فورد در کارخانه اتومبیل سازی فورد انجام داد که منجر به ثروت و نام افسانه ای فورد در تاریخ شد یعنی به جای اینکه هر فرد خود به تنهایی مشغول به کارهای یک اتومبیل شود همه کارکنان در زنجیره ای از کارها حاضر شدند که منجر به نتیجه ای مطلوب شد.
    مشکل سازمانی
    به همان نسبت که الگوی ساختاری موسسات از مبنای دارائی های مشهود به سرمایه های دانش محور تغییر کرده ، ارزش سرمایه های فکری رشد فزاینده ای یافته است .امروزه افراد هوشمند و فرهیخته ، سرمایه مهم اغلب سازمانها هستند . افراد هوشمند و متخصص ، امکان و ابزاری برای تولید در شرکتهای تکنولوژی محور یا تولید تکنولوژیکی شده اند . از دیدگاه دیگر ، بین توانائی جذب افراد هوشمند و متخصص و بازده مالی سازمانها ارتباط مستقیم وجود ندارد . در شرکتهائی که فعالیت آنها بر محور دانش و فن آوری استوار است کار جذب مشکل تر می باشد .
    در دنیای کنونی ، اینترنت نوعی شفافیت در بازار ایجاد کرده است . افراد هوشمند و فرهیخته ارزش و شرایط خود را در بازار کار به خوبی می شناسند . آنها نسبت به گذشته درک بیشتری از ارزش های بازار دارند و قادرند درکارخود مدیریت و کنترل بهتری اعمال نمایند .

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007