موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه:
  • نـظام ارزیابی عملـكـرد،یـكی از مهمترین و پایـه ای تـریـن زیـر نـظام هـای منـابع انسانی محسوب می شود ،ارزشیابی، به عنوانیك فعل، از ابتدای خلقت بشر و در ذات و كردار اغلب موجودات زنده، به نوعی حضور داشته و اساسا مبنای رفتارهای فطری و اكتسابی بشر بوده است. ادیان الهی عموما معیار و شاخص های رفتاری و كرداری به انسانها عرضه كرده، در ازای تبعیت از آنها پاداش‌های معین و در صورت استنكاف نیز مجازاتهای معینی را بشارت داده اند.یکی از نیازهای اصلی و اساسی و یکی از اجزای لاینفک سازمان این است که که سازمان دایما" و به طور پیوسته به ارزیابی و ارزشیابی منابع انسانی (کارمندان) خود کوشش کند . تا از وضعیت آنان باخبرباشد که آیا پیشرفتی حاصل شد یا نه . و اگر هست چگونه ؟ در واقع این عمل بحث تخصصی مدیران محترم منابع انسانی در ادارات و کارخانجات است تا درنقش ستادی با همکاری مدیر و سرپرست اداره یا بنگاه اقدام به این عمل کنند. فرايند ارزيابي عملکرد که امروزه بايد آن را در چارچوب مديريت عملکرد طراحي و پياده سازي نمود يکي از مهمترين فرايند توسعه منابع انساني به شمار مي رود. مهمترين عواملي که در طراحي يک فرايند ارزيابي عملکرد اثربخش لازم است مورد توجه قرار گيرند را مي توان به شرح ذيل برشمرد:1- شفاف سازي ارتباط عملکرد کارکنان با استراتژي ها و اهداف سازمان 2- تعيين شاخصهاي عملکردي جهت ارزيابي 3-تعيين و برقراري ارتباط بين فرايند ارزيابي عملکرد با ساير فرايندهاي توسعه منابع انساني

    ارزيابي عملکرد در مجموعه مديريت منابع انساني

    نـظام ارزيابي عملـکـرد، يـکي از مهمترين و پايـه اي تـريـن زيـر نـظام هـاي منـابع انساني محسوب مي شود ، بديهي است که ارزيابي عملکرد کارکنان فرايندي بسيار مهم و از حساس ترين مسائلي است که مسئولان سازمانها با آن روبه‌رو هستند. باوجود سعي دائم در طراحي سيستم هاي بهينه و موثر براي ارزيابي کارکنان، شواهد و مدارک نشان مي دهند که به طورکلي، مسئولان سازمان از روشها و سيستم هاي مورد استفاده براي ارزيابي کارکنان راضي نيستند. دليل اصلي اين نارضايتي، عوامل مختلفي ازجمله پيچيدگي فرايند ارزيابي و وجود کاستي هايي در سيستم ارزيابي جامع است اماسازمانها به عنوان موجودي اجتماعي به ضرورت نيازمند قاعده اي براي ارزيابي شايستگي هاي کارکنان خود هستند، باز آزمايي و سنجش عملکرد هر سيستم پس از يک دوره زماني مناسب بر اطمينان از عملکرد و اثرگذاري آن و نيز رفع موانع و اشکالات ديده نشده ضرورت دارد. ارزيابي عملکرد کارکنان از وظايف بسيار مشکل ارزيابان است، زيرا ارزيابي شوندگان معمولاً نسبت به تاثير نتايج ارزيابي خوش بين و از تاثيرات آن برپيشرفت هاي آينده خويش واقفند،همين امر ارزيابي رامشکل کرده است ومساله مشکلتر وجود انواع و اقسام مسئله هاي ساختاري است که موجب ايجاد شک و ترديد درباره منصفانه يا عادلانه بودن اين فرايند است. اين‌گونه مشکلات، گذشته از اين موجب بروز تضاد و تعارض بين سرپرستان و زيردستان مي شوند که در نتيجه رفتارهاي ويرانگر را تقويت خواهند کرد.شناخت مسائل و مشکلات و بهينه سازي نظام ارزيابي عملکرد، دست کم از دو بعد داراي اهميت است: اول اينکه سازمانها نيازمنـد آگـاهي از کـارايي کارکنان خويش اند تا بتوانند براي بهبود عملکرد و ارتقاي بهره‌وري فردي و سازماني، وضعيت منابع انساني خود را بهبود بخشيده، بر کميت و کيفيت توليدات خود بيفزايند.

    دوم اينکه، آگاه شدن کارکنان از نتايج عملکرد خود براي آنها مطلوب بوده، عموماً احساس رشد خواهند کرد؛ به اين صورت که به نقاط قوت و ضعف خود پي برده، براي افزايش توانمندي هاي خويش براساس واقعيات تلاش خواهند کرد.ارزيابي عملکرد کارکنان، فرايندي بسيار مهم و از حساس ترين مسائلي است که مسئولان سازمان با آن روبه‌رو هستند. باوجود سعي دائم در طراحي سيستم‌هاي بهتر و موثرتر براي ارزيابي کارکنان، شواهد و مدارک نشان مي دهند که کارکنان از اين سيستم‌ها راضي نيستند. ناتواني در طراحي يک سيستم جامع، عدم پشتيباني مديريت، عدم تناسب و انطباق سيستم‌هاي ارزيابي با واقعيات، از جمله مشکلاتي هستند که معمولا اثربخشي اکثر سيستم‌هاي ارزيابي را دچار اشکال مي سازند.

    اركان ارزیابی عملكرد

  • چه چیزی باید مورد ارزیابی قرار گیرد؟
  • شناخت و تشخیص كاركنان با عملكرد بر جسته، تنها با نگاه ساده انگارانه به اعداد و ارقام امكان پذیر نمی‌باشد، بنابراین لازم است كه معیارهایی برای ارتباط رفتار و عملكرد با استراتژی سازمان شناسایی شود.باید اطمینان یافت كه شاخص های عملكرد مناسب و درستی برای ارزیابی كسب و كار موفق به كار گرفته شده است و همچنین این شاخص ها با عملكرد كاركنان تطبیق داده شده است. از این راه سازمان می تواند كاركنان را درجهت ایفای نقش برتر توانمند سازد و این امر خود می تواند در افزایش توانمندی سازمان در اجرای استراتژی موثر باشد. با توجه به اینكه كاركنان بیشترین ارتباط را با مشتریان دارند اغلب می توانند بازخورد سود مندی درباره آنچه كه از نظر مشتریان به واقع ارزشمند است ارائه كنند. بنابراین آنها می‌توانند به سازمان در جهت شناسایی شاخص هایی كه به درستی می توانند معیار ارزیابی عملكرد باشند كمك كرده، همچنین اعلام كنند كه در چه زمینه‌هایی، بین استراتژی و واقعیتهای روزمره، گسستگی وجود دارد. با ایجاد ارتباط شفاف بین هدفهای كسب و كار با رفتار و عملكرد كاركنان، سازمان می تواند كاركنان را از نقش و سهم خود در پیشبرد استراتژی آگاه سازد برای این امر، ابتدا لازم است همبستگی بین شاخص های ارزیابی عملكرد و حقایق كسب و كار شناسایی شود. برای مثالیك مركز ارائه خدمات تلفنی در سازمان را در نظر بگیرید كه در جهت ارائه اطلاعات و خدمات به صورت تلفنی به مشتریان، رقابت می كند. در این سازمان مدیریت احتمالاً ارائه خدمات ویژه به مشتریان را به عنوان هدف در نظر می گیرد و همچنین حضور و در دسترس بودن را به عنوان شاخص ارزیابی جهت تحقق این هدف تعیین می كند. هر چند كه شاخص مزبور می تواند ارزشمند باشد اما ممكن است این شاخص به خودی خود به استراتژی سازمان بر نگردد، در نتیجه بر این اساس سیستم تشویق كاركنان به رفتار نادرست پاداش می دهد و سازمان به صورت درست متوجه نمی شود كه كدامیك از كاركنان آنها نقش موثری در تحقق برنامه‌های استراتژی كسب و كار دارند. اما اگر شما تشخیص بدهید كه مشتریان مركز تلفن سازمان ترجیح می‌دهند كه مسائلشان به سرعت حل شود، آن وقت تماسهای تلفنی كوتاه و تحلیل دقیق درخواست مشتری می تواند به عنوان معیار اصلی جهت ارزیابی عملكرد در نظر گرفته شوند. حال شما باید شاخص‌هایی را برای ارزیابی كاركنان در برابر آن معیار (تماس تلفنی كوتاه و تحلیل دقیق درخواست مشتری ) شناسایی كنید و بر روی منابعی كه در همین راستا به كاركنان كمك می‌كنند، سرمایه گذاری داشته باشید. علاوه بر لزوم تعیین شاخص های عملكرد مناسب در جهت اجرای استراتژی ها و برنامه ها، تعیین شاخص‌های رفتاری مناسب برای ایجاد تعامل موثر و اثربخش با محیط پیرامون در جهت ایفای نقش برتر نیز امری ضروری است: تعیین مصادیقی در مورد شایستگی های نظیر ارتباطات ، اخلاق حرفه ای ، مشتری مداری ، كارتیمی و ... كه افراد را در جهت اجرای بهینه نقش خویشیاری می كند.
    آخرین عاملی كه برای ارزیابی می‌توان در نظرگرفت عملكرد و خروجی كاركنان درمورد نظامهای مصوب عمومی سازمان، نظیر: فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ، تشویق و توبیخ ، پیشنهادها و ... است

    ارزیابی چه زمانی باید صورت پذیرد؟

    یكی از مسائل حائز اهمیت در ارزیابی عملكرد ، زمان ارزیابی است. آیا ارزیابی عملكرد افراد باید روزانه، هفتگی، ماهانه، فصلی ویا سالیانه به عمل آید ؟

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007