موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان

کودکان دارای اختلال یادگیری ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوششان کمابیش عادی است، به خوبی صحبت می‌کنند، مانند سایر کودکان بازی می‌کنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار می‌کنند، در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار می‌کنند به خوبی انجام می‌دهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه می‌روند و می‌خواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی می‌شوند. بیش از یک قرن است که متخصان علوم تربیتی و روانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات این قبیل کودکان بوده‌اند.
بیش از شصت تعریف برای اختلالات یادگیری وجود دارد که معروفترین آنها عبارتست از:
اختلال در یک یا چند فرآیند روانی پایه به درک یا استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط می‌شود و می‌تواند به شکل عدم توانایی کامل در گوش کردن ، فکر کردن ، صحبت کردن ، خواندن ، نوشتن ، هجی کردن یا انجام محاسبه‌های ریاضی ظاهر شود. این اصطلاح شرایطی چون معلولیتهای ادراکی ، آسیب دیدگیهای مغزی ، نقص جزئی در کار مغز ، دیس ‌لکسی یا نارسا خوانی و آفازیای رشدی را در بر می‌گیرد. از سوی دیگر ، اصطلاح یاد شده آن عده را که اصولا بواسطه معلولیتهای دیداری ، شنیداری یا حرکتی همچنین عقب ماندگی ذهنی یا محرومیتهای محیطی ، فرهنگی یا اقتصادی به مشکلات یادگیری دچار شده‌اند را شامل نمی‌شود. میزان آماراین دانش آموزان در حدود بین 1تا3 درصد و در بعضی از امار ها تا 30%گزارش شده ولی به طور کلی این دسته از کودکان به علت مشکلات شناختی امار دقیقی از انها در دست نیست.

در این اختلال از اولین مراحل رشد یادگیری کودک دچار مشکل می باشد و در سراسر دوران دبستان گاه تا دوران نوجوانی ادامه می یابد ولی بیشترنشانه های خود را در دوران دبستان به شدت نشان می دهد.
در ادامه مطلب علل ،ویژگی ها،تشخیص و درمان اختلالات یادگیری بیان شده است

ویژگی های اختلال یادگیری(LD)

این دسته از دانش آموزان به طور کلی در یکی از زمینه های درسی از نظر میزان پیشرفت و یادگیری به طور فاحشی با دیگر دروس دچار عقب ماندگی می باشند بدون اینکه از نظر ذهنی دچار عقب ماندگی هوشی باشند.

    1- دشواری یادگیری تحصیلی:۱- مهارت های خواندن پایه ۲- درک مطلب خواندنی ۳- بیان نوشتاری ۴- محاسبات ریاضی و استدلال ریاضی
    2- در زمینه های رشدی-حرکتی در تاریخچه زندگی او تاخیر شدید یا تاخیری دیده نمی شود
    3- بهره ی هوشی عادی دارد.
    4- با روس های اموزشی ویژه معمولا تا سنین بالا تا حدودی رفع می گردد.
    5- میزان هماهنگی با محیط معمولا دچار اختلال فاحش نمی گردد.
    6- اختلالات زبانی : مارج(۱۹۷۲)تخمین می زندکه ۵۰درصدازافراددارای اختلال یادگیری نارسایی هایی درزبان دارند.ازآنجاکه مهارت های زبانی وعملکردتحصیلی رابطه ی نزدیکی باهم دارند گاهی اوقات دشواراست که تعیین کنیم کدام اختلال مقدم بوده است.
    7- اختلالات ادراکی :ناتوانی درتشخیص،تمییزدادن وتغییروتفسیر درونداد حسی ( دریافت دیداری،تمییزدیداری،حافظه ی دیداری،تمییزشنیداری،حافظه شنیداری ویکپارچه سازی بین حواس)
    8- نارسایی های فراشناختی : ۱- آگاه بودن ازمهارت هاوراهبردها ومنابع موردنیاز برای انجام اثربخش یک تکلیف ۲- توانایی استفاده ازمکانیسم های خودگردانی ازقبیل(حرکت های برنامه ریزی ،ارزشیابی اثربخشی فعالیت های درحال جریان،رسیدگی کردن به بازده کوشش هاورفع کردن مشکلات)برای تضمین تکمیل موفقیت آمیز یک تکلیف.
    9- مشکلات اجتماعی - هیجانی(عاطفی) : احساس خودارزشمندی منفی ، آنان به جای آموختن وکسب نگرش هایی درباره ی تکالیفی که «می توانندانجام دهند»اغلب به آموختن آنچه که « نمی توانندانجام دهند»توجه می کنند.این فقدان حرمت نفس مثبت اغلب منجربه خودپنداره وعزت نفس ضعیفی درآنهامی شود.
    10- مشکلات حافظه ای : ۱- ناتوانی درکاربردراهبردها ۲- دشواری دربه خاطرسپردن مطالب کلامی
    11- اختلالات حرکتی

12- بیش فعالی همراه بانقص توجه (ADHD)

۱- توجه به محرک های نامربوط ۲- دامنه ی توجه کوتاه ۳- حواس پرتی ۴- حساسیت بیش ازحد بین ۱۵ تا ۲۰ درصددانش آموزان LD مبتلابه ADHDهستند.

علل بروز اختلالات یادگیری

به طور کلی علت ناشناخته است ولی فرضیات متعددی در مورد علل ان وجود دارد که بعضی از انها تقدم عوامل زیستی است-که بر عوامل غیر زیستی(نظیر فرصت یادگیری وکیفیت تدریس)تاثیر می گذارند و در نتیجه باعث اختلال می گردد. ثابت شده است که علل بروز اختلالات یادگیری نسبتا مهم است. با این حال در پژوهشهای مختلف تاثیر عوامل زیر در بروز این اختلالات مورد تائید بوده‌اند. هر چند همواره تاثیر متقابل عوامل مورد نظر بوده است.

عوامل فیزیولوژیک موثر در بروز اختلالات یادگیری

بسیاری از متخصصان بر این باورند که علل اساسی و عمده اختلالات یادگیری آسیب دیدگی مغزی شدید یا جزئی و صدمه وارده به دستگاه عصبی مرکزی است.

عوامل موثر در بروز اختلالات یادگیری

شواهدی در دست است که نشان می‌دهد اختلالات یادگیری احتمالا در برخی خانواده‌ها بیش از دیگران دیده می‌شود. مطالعات انجام شده بر روی دوقلوها به گونه‌ای حاکی از نشانه‌های عمل ژنتیکی است. واکر ، «کول» و «ولف» به الگوهای خانوادگی پی برده‌اند که با اختلالات یادگیری پیوند دارند.

عوامل بیوشیمیایی موثر در بروز اختلالات یادگیری

گفته شده است که اختلالات گوناگون متابولیکی در حکم عواملی هستند که موجب اختلالت یادگیری می‌شوند. برخی از عوامل بیوشیمیایی که در ارتباط با اختلالات یادگیری از آنها نام برده شده است عبارتند از: هایپوگلیسمی ، عدم توازن استیل کولی نستروز و کم کاری تروئید.

عوامل پیش هنگام و قبل از تولد در بروز اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری برخی کودکان می‌تواند بواسطه مشکلاتی باشد که پیش از تولد ، هنگام تولد و بلافاصله بعد از تولد وجود داشته است.

  • از جمله عوامل پیش از تولد عبارتند از:
    1. عدم تناسب نوع خون مادر با جنین
      اختلالات در ترشحات داخلی مادر
      قرار گرفتن در برابر اشعه
      استفاده از دارو
      از عوامل هنگام تولد می‌تواند به مواردی چون:
      کم وزنی هنگام تولد
      آسیب وارده بر سر
      آمدن جفت پیش از نوزاد
      تولد با پا ، اشاره کرد.

    از عوامل بعد از تولد عبارتند از:

      مسمومیت سرب
      نارساییهای تغذیه‌ای
      محرومیتهای محیطی و ...

    عوامل آموزشی موثر در بروز اختلالات یادگیری

    به عقیده برخی متخصصان تدریس ناکافی و ناصحیح می‌تواند در بسیاری از اختلالات یادگیری عامل به حساب بیاید. به نظر می‌رسد که شماری از کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری مرکز تحت آموزش کافی و مناسب قرار نگرفته‌اند. كودكان LD و مشكلات در تشخیص و درك بینایی متخصصان بسیاری از پژوهش های خود دریافته اند كه كودكان LD اگرچه از دید كافی یا قدرت بینایی لازم برخوردارند اما مشكلاتی در تشخیص و درك بینایی دارند. شناسایی و تصحیح این مشكلات به علت ارتباط مستقیمی كه با موفقیت در توانایی خواندن از روش (نگاه كردن) دارد مورد توجه بسیاری از متخصصان كودكان استثنایی بوده است. وقتی مشكلات تشخیص و درك بینایی شدت پیدا كند (آگنوزی بینایی) نامیده می شود.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007