

1
در دو دهه اخیر، فناوری نوین ارتباطات و اطلاعات با دگرگون ساختن ابزارها و شیوه های داده ورزی و همچنین فراهم آوردن بستر تبادل و نشر آسان و گسترده داده ها موجب تحولات بنیادین در رسانه ها و آثار فرهنگی و هنری گردیده است.
عصرفناوریهای ارتباطات و تجدید سازمان جوامع بشری
فناوری های اطلاعات و ارتباطات در تحول و دگرگونی جوامع بشری نقش مهمی داشته است. اختراع ها و اکتشاف ها، بی شک زندگی بیشتر انسان ها را در سر تاسر کره خاکی، مستقیم یا غیر مستقیم، تغییر و یا حداقل تحت تأثیر قرار داده است، و باعث دگرگونی شیوه های زندگی در هر دوره شده است و به تدریج ارتباطات اجتماعی ، رفتارها و سنتها و آداب و رسوم (فرهنگ) و به طور کلی شکل نوینی را در حیات و تمدن بشری به ارمغان آورده است. رایانه، اینترنت، ماهواره، تلویزیون، رادیو،نمابر، دیسک، تلفن های معمولی و سیار مرزهایی را که زمانی افراد و فرهنگ های متفاوت جهانی از نظر جغرافیایی،اقتصادی، یا سیاسی جدا می کرد،عملاً از بین برده است. انقلاب فناوری اطلاعات مشخصا به تغییر، تعریف و ارزیابی مجدد و تجدید سازمان جوامع بشری در سراسر جهان ادامه می دهد
فناوری اطلاعات، عبارت است از فناوریهایی که فرد را درضبط، ذخیره سازی، پردازش،بازیابی، انتقال و دریافت اطلاعات، یاری می دهند. این اصطلاح شامل فناوریهای نوین مانند رایانه، انتقال ازطریق دورنگار، و دیگر وسائل ارتباطی میشود.فناوری اطلاعات، روش کارمارا دگرگون کرده، امور اقتصادی و اجتماعی، و حتی نحوه تفکر مارا تغییر داده است.
امروزه، فناوری اطلاعات درمقایسه با وسائل ارتباط جمعی دامنه ای به مراتب وسیع تر دارد و امکاناتی را برای تغییر و پیش بینی و دورنمای تازه ای را درزمینه توسعه ارائه میکند. فناوری اطلاعات موجب پخش سریع نظرات، بهبود درآموزش، علوم، مراقبتهای بهداشتی و فرهنگ میشود.
فرهنگ به تعبیر گسترده آن عبارت است از نظام مشترکی از باورها، ارزش ها، رسم ها، رفتارها، و مصنوعاتی که اعضای یک جامعه در تطبیق با جهانشان و در رابطه با یکدیگربه کار می برند و از راه آموزش از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد.در یک تعریف ساده از فرهنگ به عنوان "میراث ملی" یاد شده است. امروزه فرهنگ بر همه ابزارهایی که در اختیار افراد جامعه است و نيز به تمامی آداب و رسوم، معتقدات، علوم، هنرها و سازمان های اجتماعی که در یک جامعه وجود دارد، اطلاق می شود.فرهنگ را می توان مظهر همه ارزش ها و وسایلی دانست که به کمک آن انسان ها به طور انفرادی یا دسته جمعی می کوشند تا جبر زندگی و محیط را با خواست های آزادی و خرد انسانی سازگار کنند و از آن راه زندگی و ارتباط خود را با جهان زیباتر و پویاتر سازند.