

1
دیر زمانیست این مطلب که نور می تواند برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد به اثبات رسیده است و بشر امروزه توانسته است که از سرعت فوق العاده آن به بهترین وجه استفاده کند .
امروزه راههای گوناگونی برای انتقال اطلاعات وجود دارد که کابلهای مخابراتی معمولی ، رادیو ماکروویو ، ماهواره و فیبر نوری از آن جمله اند .
خبر ساخت اولین فیبر نوری در سال 1966 همزمان در انگلیس و فرانسه با تضعیفی برابر اعلام شد که عملا درانتقال اطلاعات مخابراتی قابل استفاده نبود تا اینکه در سال 1976 با کوشش فراوان محققین ، تلفات فیبر نوری تولیدی شدیدا کاهش داده شد و به مقداری رسید که قابل ملاحظه با سیم های کوکسیکال مورد استفاده در شبکه مخابرات بود .
فیبر نوری یكی از محیط های انتقال داده با سرعت بالا است . امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی نظیر شبكه های تلفن شهری و بین شهری ، شبكه های كامپیوتری و اینترنت استفاده بعمل می-آید . فیبر نوری رشته ای از تارهای شیشه ای بوده كه هر یك از تارها دارای ضخامتی معادل تار موی انسان را داشته و از آنان برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی استفاده می شود .
با استفاده از فیبر نوری زیرساختهای ارتباطی محلی و شهری قادر خواهد بود با سرعتهای بیشتر و کیفیت برتر به یکدیگر و به زیرساختهای منطقهای و جهانی اطلاعات بپیوندند .
با بکارگیری آخرین فناوریهای انتقال نوری ، زیرساخت لازم برای تمام کاربردهای الکترونیکی از قبیل تجارت الکترونیکی ، دولت الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی فراهم می شود و ارایه خدمات ارتباطی ارزان ، پرسرعت ، ایمن و با کیفیت عالی به همه اقشار امکانپذیر می گردد ...
نور در طيف امواج الکترومغناطيس طيف وسيعي را به خود اختصاص داده است. طول موج فيبرنوري را ميتوان به دو گروه تقسيم نمود: نزديک مادون قرمز و نور مرئي. نور مرئي از طول موج 400 تا 700 نانومتر ميباشد که به دليل افت زياد کاربرد کمي در فيبرنوري دارد. طيف مادوني قرمز که در فيبرنوري استفاده ميشود ما بين 700 تا 1700 نانومتر ميباشد.
اساس کار فيبرنوري بر پايه انعکاس کلي نور بنا شده است. سرعت نور در هر محيط متفاوت است و هنگام عبور از يک محيط به محيط ديگر دچار شکست ميشود.