

اطّلاعات طبقهبندی شده اطلاعات حساسی است که، بر پایه قانون یا مقرّرات داخلی بنگاههای مالک آن، دسترسی به آن برای گروه خاصی منع شده است.
گاه اصطلاح «اسناد طبقهبندی شده» یا «اطلاعات محرمانه» نیز در این مورد بکار میرود.
تفریبا همه دولت ها ضوابطی برای طبقهبندی اسناد و اطلاعات دارند. بسیاری از شرکتهای خصوصی نیز برای حفاظت از اطلاعات مالی و فنی خود نوعی نظام طبقهبندی دارند.
در نظام دولتی ایران معمولاً اطلاعات طبقهبندی شده چهار دسته است:
ملاك اول : بيش از مقدار نياز (در عمل ) در جستجوى اطلاعات نباش
انـسـان خصلتى جستجوگر دارد، مى خواهد از همه چيز و هر چيز سر در بياورد و پى به اسرار هـر چـيزى ببرد. اين خصلت در همه جا پسنديده نيست از اين جهت بايد با كسى كه بيش از احتياج خـود يـا بـيـش از نـيـاز مـاءمـوريـت خـود به جمع آورى اطلاعات مى پردازد و براى بدست آوردن اسـرارى كـه مـربـوط بـه او نـمـى شـود، اصـرار مـى ورزد، مـبـارزه كرد؛ زيرا به دست آوردن اطـلاعـات و اسـرارى كـه مـربـوط بـه انـسـان نـمـى شـود، هـم بـراى خـود و هـم بـراى ديگران مشكل مى آفريند.
قـرآن كـريـم انسان را از جستجو و به دست آوردن اطلاعات از امورى كه ارتباطى به او ندارد و اگر افشا شود به ضررش تمام مى شود، برحذر داشته است .
((يـا اَيـّهـا الّذيـن امـَنـوا لا تـَسـْاءَلُوا عَنْ اَشْياءَ اِنْ تُبْدَلَكُمْ تَسُؤ كُمْ)) ((... قَدْ سَاَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِكُمْ ثُمَّ اَصْبَحُوا بِها كافِرينَ))اى كـسـانـى كـه ايمان آورده ايد! از چيزهايى نپرسيد كه اگر براى شما آشكار گردد، شما را نـاراحـت مـى كـنـد...جمعى از پيشينيان از آنها سؤ ال كردند و سپس به مخالفت با آن برخاستند. (ممكن است شما هم چنان سرنوشتى پيدا كنيد.)
از امير مؤ منان على (ع )چنين روايت شده است :
((روزى پـيـامـبـر(ص )خـطـبـه اى خـوانـد و دستور خدا را درباره حج بيان كرد. شخصى به نام عـكـاشـه ـ و بـه روايـتـى سـراقـه ـ گـفـت : آيـا ايـن دسـتـور بـراى هـر سـال اسـت ، و هـمـه سـال بـايـد حـج بـجـا بـيـاوريـم ؟ پـيـامـبـر(ص )بـه سـؤ ال او پـاسـخ نـگـفـت ، ولى او لجـاجـت كـرد، و دو بـار و يـا سـه بـار، سـؤ ال خـود را تـكـرار نـمـود. پـيـامـبـر(ص )فـرمـود: اگـر در جـواب تـو بگويم بلى ، حج در همه سـال بـر هـمـه شـمـا واجب مى شود