

در دنیای امروزی سیستم حسابداری جزو اصلی ترین بخشهای یک سازمان اداری می باشد. بخشهایی نظیر سیستم حقوق و دستمزد ، بخشهای انبارداری و سایر محاسبات مالی وظیفه حسابداران می باشد. پیاده سازی این سیستم ها و محاسبات مالی مربوط به آنها در حال حاضر توسط نرم افزار های رایانه ای که توسط متخصصان علوم کامپیوتر و حسابداران صورت می گیرد. در این پروژه قصد داریم تا اطلاعاتی در مورد سیستم انبار داری در شهرداری رشت بپردازیم.
از آنجایی که شهرداری دارای تجهیزات مختلف اداری و شهری به منظور انجام امور مختلف در سطح شهر می باشد، بنابراین دارای بخش انبار بزرگی می باشد که می بایست همواره لیست مناسبی از ورودیها و خروجی ها به انبار و موجودی آنها در دسترس باشد تا مسئولین بخشهای مختلف بتوانند گزارشی از موجودی های خود و تجهیزاتشان داشته باشند.
انبارداری به عملیات تخلیه، بارگیری، و نگهداری کالاهای مورد نیاز افراد و بنگاهها در انبارهایی با شرایط مناسب تا زمان استفاده گفته میشود. بهعبارتدیگر ، انبارداری شامل سیستمهای قرار گرفتن جنس در انبار و ایجاد روشها و اعمال مدیریت کنترل موثر از زمان دریافت تا لحظه تحویل است.
تعریف انبارداری در یک بنگاه تولید میتواند بهاینصورت باشد که: "انبارداری عبارت است از دریافت مواد و اقلام ، نگهداری صحیح و تحویل به موقع آنها به مصرفکننده با رعایت مقررات و دستورالعملهای سازمان به نحوی که با اعمال کنترل دقیق از میزان موجودی کالا در انبار و مقدار مصرف آن و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودیها جلوگیری شود."
تقسیم بندی و نام گذاری انبار ها می تواند به روش های متعدد و متفاوتی صورت گیرد . در ذیل به چند نمونه از این نوع تقسیم بندی ها و نام گذاری ها اشاره می شود :
این گونه انبار ها بر حسب نوع مصالح عمده مصرف شده در اسکلت بندی ساختمان آن طبقه بندی می شوند .
عمدتا در ساخت این گونه انبار ها از آجر و چوب استفاده می گردد . به همین دلیل این نوع انبار ها را (( انبار آجری )) می نامند . معمولا این نوع انبار ها در مناطقی که دارای آب و هوای گرم است ، ساخته می شوند .
سازمان انبار از قسمت های مختلف و به سرپرستی افرادی که باید دارای مشخصات معین و وظایف مشخص باشند ، تشکیل یافته است که امور مربوط به دریافت ، نگهداری و صدور موجودی ها از انبار را بر عهده دارند .
چون اداره امور انبار ها به برنامه ریزی صحیح و منظم و بر قراری نظام اداری و انبار داری نیاز دارد ، سازماندهی انبار در شرکت ها و سازماندهی مختلف به شکل های متفاوت و متعدد صورت می گیرد . به طوری که مدیریت انبار در بعضی از شرکت ها و موسسات بزرگ زیر نظر مستقیم مدیریت مواد و برنامه ریزی تولید و یا مدیریت مواد و برنامه ریزی تولید و یا مدیریت عملیات یا اجرایی و یا مدیر داخلی یا مهندسی صنایع و نظایر آن و در بعضی از شرکت ها و سازمان های زیر نظر مستقیم مدیر امور مالی یا مدیریت کارخانه یا مدیر امور پشتیبانی و اداری و یا مدیریت بازرگانی قرار دارد .