

جنگ سایبری به اقدامهای انجام شده از سوی دولت یک کشور و سایر افراد به منظور نفوذ در رایانهها و شبکههای سایر کشورها جهت اقدامهای تخریب و آسیب اشاره دارد که این کار از راه روشهای الکترونیکی صورت میگیرد.
اگر قرن نوزدهم تا نيمه اول قرن بيستم را عصر صنعت و نيمه دوم قرن بيستم تا پايان آن را عصر اتم بناميم به جرات مي توان قرن جديد را عصر پيام و رسانه ناميد. مي توان گفت که وسايل ارتباط جمعي و در راس آن ها رسانه هاي ديداري و شنيداري نقش تعيين کننده اي را در شکل گيري سیاست خارجی و سرنوشت جوامع بازي مي کنند. در این میان هر روز بر تنوع و کارکرد رسانه ها افزوده می شود و در ربع آخر قرن بیستم و آغازین سال های قرن بیست و یکم، پدیده اینترنت و فناوری های نوین ارتباطی چنان تحول عظیمی را در همه حوزه های زندگی بشر ایجاد کرده اند که در تصور نمی گنجد. سرعت و دامنه تاثیر گذاری این رسانه ها بر حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی چنان عظیم و انکارناپذیر است که هرگونه تردیدی در به کارگیری و استفاده از آنها خسارات جبران ناپذیری بر منافع ملی و پرستیژ بین المللی یک کشور می گذارد و ازطرفی فناوری های اطلاعاتی وارتباطاتی جرایم اطلاعاتی وارتباطی را به دنبال دارد. بدیهی است هرچه وابستگی انسان به رایانه بیشتر شود، زمینه توسعه جرایم رایانه ای نیز آماده تر می گردد. ازطرف دیگر جرم سایبریک مسئله اجتماعی، اغلب عاری از خشونت وبیشتر دارای ماهیت اقتصادی است. این جرم مستلزم مهارت رایانه ای و برنامه ریزی دقیق است.در عصری که به مدد تکنولوژی های اطلاع رسانی چون اینترنت توانایی همگانی در امر اطلاع رسانی و تاثیر گذاری بر مخاطب بی هیچ محدودیتی رو به افزایش است .
فضای سایبری در حال تبدیل شدن به یک میدان جدید به منظور پیگیری عملیات های نظامی است و به اذعان کارشناسان نظامی، فضای سایبری به عنوان یک عرصه نوین جنگ، در حال ظهور است.این در حالی است که قدرت های بزرگ در حال تجهیز هر چه سریعتر و گسترده تر نیروهای خود برای جنگهای سایبری هستند و علیه دشمنان و رقبای خود به نحو فعالانه ای از آن بهره می برند.
جنگ اطلاعاتي مفهومي عام است كه به حمله خصمانه از سوي یک دولت يا طرف متخاصم عليه سيستمهاي فناوري اطلاعات (IT) يك كشور ديگر اطلاق ميشود.فناوري اطلاعات همه جا حضور دارد و تقريباً در تمام ساختار امريكا اهميت دارد كه شامل سدها، ماشين آلات، انرژي هستهاي، كنترل ترافيك هوايي، ارتباطات و نهادهاي مالي ميشود. شركتهاي كوچك و بزرگ به همين ترتيب براي مديريت پرداخت حقوق، فروش و تحقيقات و توسعه به رايانه اتكا كردهاند. هر مرحله از توزيع غذا و انرژي به فناوري اطلاعات وابسته است. اما در حال حاضر مسائل فلسفي حل نشده در اين حوزه، پاشنه آشیل چنين سيستمي محسوب مي شود. هر چه شبكههاي رايانه اي پيشرفتهتر ميشوند، جامعه انساني بطور روزافزون نسبت به حملات سايبري آسيب پذيرتر مي شود. در سال 2002 گزارش شده كه 19 ميليون نفر دانش لازم براي اقدام به يك حمله سايبري را دارند.