

پیشرفت فناوري ارتباطات و اطلاعات در سایه تحول علم کامپیوتر سبب تغییرات شگرفی در دنیاي کسب و کار شده است. تجارت الکترونیک، عمده ترین دستاورد بکارگیري فناوري
ارتباطات و اطلاعات (ICT) در زمینه هاي اقتصادي است . استفاده از این فناوري موجب توسعه تجارت، تسهیل ارتباطات عوامل اقتصادي، فراهم کردن امکان فعالیت براي بنگاه هاي کوچک و متوسط، ارتقاي بهره وري، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان شده است . فناوري ارتباطات و اطلاعات امکان افزایش قابلیت رقابت پذیري بنگاه ها را فراهم ساخته و همچنین به ایجاد مشاغل جدید منجر شده است.تعاریف متعددي از تجارت الکترونیکی ارایه شده است از جمله؛ هدایت ارتباطات کاري و معاملات بر روي شبکه ها از طریق رایانه؛ خرید و فروش کالاها و خدمات و انتقال سرمایه ها از طریق ارتباطات دیجیتالی؛ کاربرد وسایل الکترونیک براي تبلیغ، فروش، توزیع و پشتیبانی محصولات . اتحادیه اروپا در سال 1997 آن را به این شکل تعریف کرد ه است: تجارت الکترونیک بر پردازش و انتقال الکترونیک داد ه ها شامل متن، صدا و تصویر مبتنی است . تجارت الکترونیک فعالیت هاي گو ناگونی از قبیل مبادله الکترونیک کالاها و خدمات و تحویل فوري مطالب دیجیتالی و انتقال الکترونیک را در بر دارد.
تارافدار و وایدیا معتقداند که علاوه بر مزایاي فراوان بکارگیري تجارت الکترونیکی براي
سازمان ها، وجود برخی محرك ها در محیط نیز، سازمان ها را به سمت استفاده از تجارت الکترونیکی سوق می دهد. برخی از محرك هایی که توسط این دو پژوهشگر شناسایی شده اند عبارتند از: اقدامات رقبا و انتظارات مشتري ، تغییر در سیاست هاي دولت و تدوین مقررات ، شرایط اقتصادي ، بکارگیري تجارت الکترونیکی از سوي مشتریان و تأمین کنندگان ، ماهیت محصولات سازمان و میزان اطلاعات همراه با محصول. تجارت الکترونیکی محدودیت هاي هزینه ساز مثل محدودیت زمان و مکان را حذف نموده و سبب افزایش بهره وري و کارایی اقتصادي می گردد( خدادا و دیگران ، 1384).