

رسانه هاي شنيداري براي يادگيري اطلاعات كلامي، آموزش شناخت و تميز دادن محركهاي شنيداري مربوط به هم كاربرد دارند. قواعد و اصول را هم مي توان به كمك اين رسانه ها آموزش داد.- رسانه های شنیداری در گروه های بزرگ، متوسط و کوچک آموزش و آموزش انفرادی کاربرد دارند.
مراحل کاربرد رسانه های شنیداری عبارتند از:
در گروههای بزرگ:1.آمادگی؛ که شامل انتخاب مواد و اطمینان از مناسبت محتوای مواد با اهداف گروه، آماده کردن و استقرار تجهیزات.2. گوش دادن به مواد.3. بحث گروهی؛ پس از خاتمۀ گوش دادن به نوار، با فراگیران به بحث بنشینید و از یادگیری آنان در رابطه با اهداف مورد نظر اطمینان حاصل کنید.4. جمع کردن تجهیزات.
در گروه های کوچک، بهره گیری از تجهیزات شنیداری، امکان مطالعه و بررسی چندین موضوع درسی را میسر می سازد و معلمان نسبت به پیشرفتی که فراگیران دارند، موضوع واحدی را با درجات مختلف پیچیدگی و یا پیشرفت، ضبط کرده و هر کدام را در اختیار گروهی خاص قرار می دهند.کاربرد تجهیزات شنیداری به طور انفرادی به دلیل بالا رفتن سطح کیفیت و کاهش قیمت تجهیزات کاست های شنیداری است. معلمان می توانند مباحث مختلف درسی را به شکل خودآموز بر روی نوار ضبط کرده و در اختیار فراگیران به شکل انفرادی قرار دهند.
استفاده از منابع شنیداری در تدریس را در حقیقت نمی توان شیوه مستقل و مجزا دانست. معلم در هر گونه تدریسی میث تواند از وسایل شنیداری کمک بگیرد. گاهی می توان در تدریس از وسایلی نظیر رادیو , تلویزیون و ضبط و پخش صوت, نمودار و نقشه استفاده کرد. مثلاً معلم در هنگام سخنرانی ممکن است از عکس استفاده کند, یا برای نمایش دادن یک رابطه علمی از نمودار کمک بگیرد. در مواردی که معلم می خواهد یک موضوع اجتماعی را تدریس کند, ممکن است بحث رادیویی مناسبی را که روی نوار ضبط شده است برای فراگیران پخش کند.به طورکلی کاربرد صحیح منابع شنیداری برای بر انگیختن کنجکاوی دانش آموزان و تشویق آنها به فراگیران بسیار موثر است.
طبق نتایج پژوهش های انجام شده، حدود 13% یادگیری انسان از طریق کاربرد حس شنوایی و حدود 75% از طریق حس بینایی صورت می گیرد. ولی این حس ها لازم و ملزوم یکدیگرند. نتیجۀ پژوهش ها در زمینۀ سخن گفتن و گوش دادن نیز به شرح زیر است.افراد بزرگسال حدود 70% از کار روزانۀ خود را از طریق برقراری ارتباط کلامی انجام می دهند و 45% وقت روزانۀ خود را صرف گوش دادن به دیگران می نمایند.در مقطع ابتدایی، حدود 60% و در مقطع متوسطه و دانشگاه، شاگردان حدود 90% وقت روزانۀ خود را صرف گوش دادن می کنند.شاگردان مدرسه قادرند30% از آنچه را که شنیده اند به خاطر بسپارند، که این میزان بعد از دو ماه به نصف کاهش می یابد.سرعت سخن گفتن افراد، به گوش دادن دیگران تأثیر می گذارد. به شرط آنکه تعداد کلمات حدود 150 تا 170 کلمه در دقیقه باشد بهبود مهارت گوش دادن، توأم با اجرای تمرینات دقیق میسر است .چنانچه درک کلمات از جانب گیرندگان، پیام مشکل باشد، از شدت توجه آنان در گوش دادن کاسته می شود. این میزان در صورت ساده بودن پیام نیز کاهش خواهد یافت. پس یکی از مهمترین و بارزترین روش های کسب مهارت در سخن گفتن، داشتن مهارت در گوش دادن است.